Αυτές είναι οι καλύτερες θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που επιμένει και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας, αλλά και από τον τρόπο ζωής μας.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν συχνότερα κυτταρίτιδα, γι’ αυτό και η πλειοψηφία των ατόμων που αναζητούν βοήθεια από ειδικό είναι γυναίκες. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι το ποσοστό των λευκών γυναικών που εμφανίζουν κυτταρίτιδα είναι 90%.

Οι λόγοι που οδηγούν στην εμφάνισή της είναι πολλοί. Μπορεί να οφείλεται σε ορμονικής αιτιολογίας αποδυνάμωση του συνδετικού ιστού, σε έλλειψη σωματικής άσκησης, σε κακή κυκλοφορία του αίματος και σε εναπόθεση υπερβολικού λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Τα σημεία αυτά μπορεί να είναι τα μπράτσα, οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και οι γάμπες.

Το δέρμα χάνει τη σφριγηλότατα του και αποκτά όψη φλοιού πορτοκαλιού, προκαλώντας το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα του δέρματος. Πλέον, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι θεραπείας της κυτταρίτιδας και έτσι, οι γυναίκες μπορούν να απαλλαγούν οριστικά από αυτό το πρόβλημα.

Οι πιο σύγχρονες και δημοφιλείς μέθοδοι είναι η μεσοθεραπεία, το cavitation, το carboxytherapy, τα ακουστικά κύματα, οι ραδιοσυχνότητες με ρυθμική αναρρόφηση, το λεμφικό μασάζ και το LPG.

Η μεσοθεραπεία είναι ενέσιμη μέθοδος κατά την οποία εγχέονται βιταμίνες, ένζυμα και αμινοξέα στο δέρμα. Το cavitation είναι μία μέθοδος κατά την οποία υγροποιείται το λίπος και απομακρύνεται μέσω του λεμφικού συστήματος. Η μέθοδος αυτή επιτυγχάνει ταυτόχρονη λιποδιάλυση και σύσφιξη. Το carboxytherapy είναι μια ενέσιμη θεραπεία, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος μέσω της υποδόριας έγχυσης διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτή τη μέθοδο δημιουργούνται νέα αιμοφόρα κύτταρα και διασπώνται τα λιπώδη κύτταρα.

Τα ακουστικά κύματα είναι μια ανώδυνη μέθοδος ενεργοποίησης του μεταβολισμού κατά την οποία χρησιμοποιούνται ακουστικά κύματα υψηλής ενέργειας στο σώμα. Οι ραδιοσυχνότητες με ρυθμική αναρρόφηση – μέθοδος drainage – στοχεύει στην παραγωγή κολλαγόνου με μεταφορά θερμότητας στους ιστούς που επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ραδιοσυχνοτήτων. Το λεμφικό μασάζ είναι μαλάξεις που γίνονται για να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος, ενώ τέλος, το LPG είναι μέθοδος μηχανικού μασάζ και αναρρόφησης που πραγματοποιείται με διέγερση που προκαλούν οι κεφαλές LPG.

Η κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ο δερματολόγος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας δέρμα βάσει και των αναγκών σας.

e-daily / photo unsplash