Αυτά τα σημεία στο σπίτι έχουν τα περισσότερα μικρόβια!

Ορισμένα μικρόβια είναι δυνατόν να προκαλέσουν ασθένειες και λοιμώξεις στον οργανισμό.


Σε κάθε σπίτι υπάρχουν μικρόβια, όμως, δεν είναι όλα επικίνδυνα. Μερικοί τύποι βακτηρίων για παράδειγμα, είναι ωφέλιμοι για το έντερο καθώς βοηθούν στη χώνεψη αλλά και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Ακόμη και το πιο καθαρό σπίτι έχει βακτήρια και ιούς. Τα περισσότερα από αυτά είναι πραγματικά ωφέλιμα», λέει ο Ernesto Abel-Santos, καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα δίνοντας σημασία ωστόσο την προσοχή στα επιβλαβή μικρόβια.

Το να αγγίζετε επιφάνειες που καλύπτονται από μικρόβια είναι ο σημαντικότερος τρόπος μετάδοσης του κρυολογήματος, της γαστρεντερίτιδας και των τροφιμογενών ασθενειών. Τα άτομα με ασθένειες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο διαβήτης, μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από αυτές τις ασθένειες.

Ο ιός της γρίπης, για παράδειγμα, μπορεί να επιβιώσει έως και 48 ώρες σε σκληρές επιφάνειες.

«Η διατήρηση καθαρών επιφανειών στο σπίτι είναι σημαντική γιατί είναι η πρώτη γραμμή προστασίας της οικογένειάς σας», λέει η Lori Delorme Banks, επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας στο Bates College στο Lewiston του Maine.

Το σαπούνι με ζεστό νερό καθαρίζει πολλές επιφάνειες, ωστόσο δεν τις απολυμαίνει γι΄αυτό και η καθηγήτρια βιολογίας συνιστά τη χρήση ενός καθαριστικού με βάση το αλκοόλ (70% ) ή ενός αραιωμένου διαλύματος χλωρίνης (ένα μέρος χλωρίνης σε εννέα μέρη νερού) καθημερινά ή μερικές φορές την εβδομάδα. Ακόμη θα βοηθούσε να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια.


Πού κρύβονται τα πιο πολλά μικρόβια μέσα στο σπίτι
Υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που αποτελούν εν δυνάμει εστία μικροβίων. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά μαζί με ορισμένα σημεία που πιθανόν να μην έχετ σκεφτεί.

Βαζάκια μπαχαρικών
Βρύσες
Διακόπτες
Τηλεχειριστήρια
Πληκτρολόγιο υπολογιστή
Κονσόλες παιχνιδιών
Σφουγγάρι κουζίνας
Πόρτα ψυγείου
Πάγκος κουζίνας
Θήκη για οδοντόβουρτσες
Πιγκάλ
Καλάθι απορριμμάτων
Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες του σούπερ μάρκετ
Καφετιέρα
Κλειδιά
Πορτοφόλι
Πετσέτες υγρές

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr/ photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί