AYTA δεν πρέπει ποτέ να κάνει στο στήθος της μια γυναίκα

Για τις γυναίκες είναι σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας και φυσικά σύμβολο της μητρότητας. Για τους άνδρες, πάλι, αποτελεί ίσως το πιο ελκυστικό σημείο στο σώμα μιας γυναίκας. Δείτε στο άρθρο τί ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο ευαίσθητο αυτό τμήμα του σώματός σας.

1. Κολλητική ταινία

Τη χρησιμοποιούν πολλές διάσημες για να ανορθώσουν το στήθος τους. Για παράδειγμα, η Κιμ Καρντάσιαν έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί κολλητική ταινία για να ανορθώσει το στήθος της. Mια τέτοια πρακτική όμως είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν το κάνετε αυτό, κινδυνεύετε με σοβαρό δερματικό ερεθισμό. Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να προκαλέσει εξάνθημα, ειδικά γύρω από τις θηλές σας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.

2. Μπότοξ στο στήθος

Η τοξίνη που ισιώνει τις ρυτίδες φαίνεται ότι μπορεί να μεγαλώσει το στήθος κατά ένα νούμερο. Αντί για νυστέρια και εμφυτεύματα, οι γυναίκες που δεν αντέχουν στην ιδέα του χειρουργείου, επιλέγουν να κάνουν μπότοξ στο στήθος τους για να βελτιώσουν την εικόνα του στήθους τους. Το Breastox-Botox εξελίσσεται γρήγορα σε αναπόσπαστο κομμάτι πολλών γυναικών στο Xόλιγουντ πριν κάνουν εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Απαιτεί μόλις μισή ώρα και το αποτέλεσμα διαρκεί ένα εξάμηνο. Αλλά η αμερικανική ένωση πλαστικών χειρούργων υποστηρίζει ότι η ενέσιμη ανόρθωση στήθους είναι μια συνολική αποτυχία.

3. Αποτρίχωση με κερί γύρω από τις θηλές

Μια τέτοια πρακτική μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, έγκαυμα και τοπική φλεγμονή. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να εξετάσετε την δυνατότητα αποτρίχωσης με λέιζερ που είναι μια πιο μόνιμη λύση.

4. Γυμναστική και τρέξιμο χωρίς αθλητικό σουτιέν

Αν πρόκειται να γυμναστείτε και να τρέξετε πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε ένα αθλητικό σουτιέν, και όχι το σουτιέν που είναι σέξι και θηλυκό. Αφήστε στη άκρη την εμφάνισή σας και την εικόνα που θέλετε να δείξετε στο γυμναστήριο και δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας. Τα σουτιέν που δεν είναι κατάλληλα για γυμναστική είναι άβολα στο τρέξιμο. Αλλά εκτός από αυτό, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες στον συνδετικό ιστό στο στήθος σας, προκαλώντας χαλάρωση.

5. Piercing στις θηλές

Κάθε σημείο του σώματος στο οποίο γίνεται πίρσινγκ, διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης. Πολύ περισσότερο στις θηλές, μιας και βρίσκονται πολύ κοντά στο λεμφικό σύστημα και τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν γρηγορότερα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Το συγκεκριμένο piercing τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κλέβει την πρωτιά από τη διαχρονική τρύπα στη μύτη. Πολλές είναι οι κοπέλες που προτιμούν να τρυπήσουν τη μία ή ακόμα και τις δύο θηλές. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τους αδένες παραγωγής γάλακτος, το οποίο μπορεί να είναι σημαντικό πρόβλημα αν χρειαστεί να θηλάσετε αργότερα στην ζωή σας.

Επίσης, όσες είναι αλλεργικές στο μέταλλο, μπορεί να εμφανίσουν εξάνθημα στην περιοχή. Η διαδικασία του nipple piercing χωρίς να γίνει κατάλληλη απολύμανση των εργαλείων, μπορεί να κολλήσετε ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C ή και AIDS/HIV. Τέλος, το piercing στις θηλές αυξάνει 10 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης αποστήματος.

Από athensmagazine/photo unsplash