Αυγά: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα αποθηκεύουμε – Πόσο διατηρούνται στο ψυγείο

Τα αβγά πωλούνται ως γνωστόν σε πλαστικές ή χάρτινες θήκες προκειμένου να μην σπάσουν κατά τη μεταφορά τους

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να βγάζουν τα αβγά από τη συσκευασία και να τα τοποθετούν στις αβγοθήκες που υπάρχουν στην πόρτα του ψυγείου.

Είναι όμως αυτό μία σωστή επιλογή;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eggs.ca η χάρτινη συσκευασία προστατεύει τα αβγά και παράλληλα εμποδίζει να απορροφήσουν έντονες οσμές και γεύσεις άλλων τροφίμων που υπάρχουν στο ψυγείο. Τα τσόφλια των αβγών είναι πορώδη με αποτέλεσμα να απορροφούν εύκολα διάφορες οσμές.

Επίσης, προκειμένου να τα διατηρήσετε φρέσκα, οι ειδικοί προτείνουν να τα τοποθετείτε στις χάρτινες θήκες με τη μύτη προς το κάτω. Με τον τρόπο αυτό ο κρόκος παραμένει στο κέντρο και έτσι οι πιθανότητες να χαλάσει το αβγό είναι μικρότερες.


Γενικές συμβουλές για την αποθήκευση των αβγών

Τα αβγά δεν πρέπει να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου αλλά στο μεσαίο ράφι όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή.

  • Τα αβγά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Εφόσον είναι σε καλή κατάσταση μπορούν να διατηρηθούν από τρεις έως πέντε εβδομάδες εντός ψυγείου.
  • Αν τα αφήσετε για μερικές ημέρες εκτός, επιλέξτε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.
  • Δώστε προσοχή στην ημερομηνία συσκευασίας, την ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης και την ημερομηνία λήξης των αβγών.
  • Να σπάτε το αβγό πρώτα σε ένα καθαρό πιάτο πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν είναι χαλασμένο θα το καταλάβετε αμέσως από την έντονη και δυσάρεστη οσμή.

Όταν αποθηκεύετε βραστά αβγά, μπορεί να παρατηρήσετε μια μυρωδιά στο ψυγείο. Η οσμή προκαλείται από το υδρόθειο, το οποίο δημιουργείται όταν μαγειρεύονται τα αυγά. Είναι ακίνδυνο και συνήθως διαλύεται σε λίγες ώρες.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί