• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποτρίχωση μέσα στον χειμώνα; Αυτές οι 6 συμβουλές θα σε σώσουν

Αποτρίχωση μέσα στον χειμώνα; Αυτές οι 6 συμβουλές θα σε σώσουν

Είναι υπέροχο να έχεις βελούδινη επιδερμίδα και τον χειμώνα. Αλλά, μήπως κι εσύ, όπως όλες οι γυναίκες και μόνο στη σκέψη του πόνου ανατριχιάζεις;

Εμείς ανακαλύψαμε 6 μυστικά για την αποτρίχωση που πολύ πιθανόν να μην έχεις ξανακούσει!

  1. Άπλωσε μια κρέμα που μουδιάζει το δέρμα, τρία τέταρτα πριν την αποτρίχωση με κερί ή εφαρμογή laser. Μπορείς να βρεις στο φαρμακείο με μερικά ευρώ ή από την αισθητικό σου –απλά συνεννοήσου να πας λίγο νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού.
  2. Όχι απολέπιση και επάλειψη λιπαρών ενυδατικών λοσιόν ένα εικοσιτετράωρο πριν την αποτρίχωση. Μπορεί οι τρίχες να γίνονται πιο απαλές, αλλά ο πόνος είναι αυξημένος λόγω ανοιχτών πόρων.
  3. Απέφυγε την αποτρίχωση μία εβδομάδα πριν την περίοδο σου, καθώς το δέρμα είναι υπερευαίσθητο στον πόνο. Αντιθέτως, φρόντιζε να την προγραμματίζεις για μια ή δύο εβδομάδες μετά.
  4. Ένα παυσίπονο μία ώρα πριν την αποτρίχωση θα μειώσει τον πόνο, και την όποια πιθανή φλεγμονή μπορεί να προκύψει.
  5. Πριν και μετά την αποτρίχωση, απέφυγε τα συνθετικά ρούχα και το γυμναστήριο γιατί κάνουν την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη τον πόνο λόγω τριβής.
  6. Όχι στο κάπνισμα και το αλκοόλ το λιγότερο μία ώρα πριν την αποτρίχωση. Η κατανάλωση τους δημιουργεί πολλά οξέα στον οργανισμό. Η χρήση κάποιου αντιόξινου χαπιού θα σε ωφελήσει.

govastileto / photo unsplash