Αποστείρωση πλυντηρίου σε χρόνο ρεκόρ με σούπερ κόλπα

washing machine
Καλό είναι να απολυμαίνουμε το πλυντήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεδομένης της βρωμιάς που δέχεται λόγω του όγκου των ρούχων που πλένει το πλυντήριο χρειάζεται να είναι καθαρό. Πολλές φορές μάλιστα υπάρχει και δυσοσμία, που μπορεί να μεταφερθεί στα ήδη πλυμένα ρούχα.

Nερά και σαπουνάδα μαζεύονται στα λάστιχα του πλυντηρίου και δημιουργείται μούχλα.

Αν ακολουθήσετε τον παρακάτω τρόπο απολύμανσης του πλυντηρίου ρούχων σας, θα κερδίσετε χρόνο αφού δε θα σας πάρει περισσότερα από 10 λεπτά.

Ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου και παρατηρήστε τα παρακάτω:

Δυσοσμία
Φτιάχνουμε ένα μείγμα χλωρίνης και νερού με αναλογία 1 προς 10, δηλαδή το ένα δέκατο χλωρίνη. Με αυτό ψεκάζουμε τα λάστιχα του πλυντηρίου. Όπου δεν μπορείτε να φτάσετε, περνάτε το λάστιχο με το χέρι.

Επαναλαμβάνουμε μέχρις ότου το πανάκι βγαίνει καθαρό. Αν αποφεύγετε την χλωρίνη, μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα με λευκό ξύδι.

Βρωμιά
Αν τα λάστιχα είναι βρώμικα, τότε και άλλα σημεία εντός του πλυντηρίου θα είναι βρώμικα.

Βάζουμε 1 φλυτζάνι χλωρίνη στη θήκη για το απορρυπαντικό και θέτουμε το πλυντήριο σε λειτουργία, επιλέγοντας ένα γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Εάν δεν έχει καθαριστεί τελείως η γλίτσα, δοκιμάζουμε μία δεύτερη πλύση.

Πάντα αφήνουμε την πόρτα του πλυντηρίου ανοικτή μετά από κάθε πλύση, για να στεγνώνει και να μη δημιουργείται μούχλα μέσα.

photo unsplash