Απίθανο κόλπο να κάνεις μπούκλες με μια ζώνη!

curls
Μην καταστρέφεις τα μαλλιά με ισιωτικές, μπουκλωτικές, πιστολάκια κλπ.

Αφού μπορείς να κάνεις τις πιο εντυπωσιακές μπούκλες με ζώνη ρόμπας ή μπουρνουζιού!

Το μόνο που χρειάζεσαι, σύμφωνα με το ediva, για το χτένισμα με τις μπούκλες, είναι μία ζώνη ρόμπας ή οποιοδήποτε μαντήλι ή κορδέλα, 2 λαστιχάκια και 2 κλάμερ. Δες στο βίντεο που ακολουθεί τι να κάνεις:


Αρχικά, λούζεις τα μαλλιά σου και μετά τα στεγνώνεις και τα χτενίζεις καλά, ώστε να μην έχουν κόμπους ή μπλεξίματα.

Χωρίζεις τα μαλλιά σου στη μέση έτσι ώστε στον δεξί και αριστερό σου ώμο να έχεις ίση ποσότητα μαλλιών. Έπειτα, παίρνεις τη ζώνη από τη ρόμπα ή το μπουρνούζι σου και την τοποθετείς στην κορυφή του κεφαλιού σου, έτσι ώστε να κρέμεται ίση έκταση από δεξιά και αριστερά.

Πιάνεις τη μία πλευρά με ένα κοκκαλάκι για να μη σε ενοχλεί. Ξεκινάς και παίρνεις τούφα από τα μαλλιά της άλλης πλευράς και την τυλίγεις γύρω από τη ζώνη που κρέμεται. Όταν φτάσεις στο σημείο πίσω από τη ζώνη, πιάνεις λίγα ακόμη μαλλιά και συνεχίζεις το τύλιγμα.

Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τυλίξεις όλα τα μαλλιά αυτής την πλευράς. Μόλις τελειώσεις, πιάνεις πολύ σφιχτά με το ένα λαστιχάκι την “πλεξούδα” που έκανες με τα μαλλιά σου και τη ζώνη από ρόμπα.

Αφού δέσεις την πλεξούδα, την τυλίγεις σαν κυκλάκι στο κεφάλι σου και το στερεώνεις με ένα κλάμερ ή ένα μεγάλο λάστιχο για να μη σε ενοχλεί. Αφού το κάνεις, περνάς στην άλλη πλευρά των μαλλιών και κάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Κοιμάσαι με τα μαλλιά σου έτσι όλο το βράδυ. Το πρωί, τα λύνεις και τα μαλλιά σου έχουν εκπληκτικές μπούκλες! Αν δεν τις θες τόσο σφιχτές και στημένες, μπορείς να τις “ανοίξεις” λίγο με τα δάχτυλά σου ή με μια χτένα.

Ψέκασε με μία λακ μαλλιών για μεγαλύτερη διάρκεια και είσαι έτοιμη.

photo unsplash