Περισσότερη μελατονίνη παράγεται όταν δύει ο ήλιος και λιγότερη όταν ανατέλλει. Οι ερευνητές λένε ότι η προσθήκη μελατονίνης στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο.
Δείτε πώς μπορείτε να δώσετε στον οργανισμό σας τη μελατονίνη που χρειάζεται με φυσικό τρόπο μέσω της τροφής
Τροφές με μελατονίνη
Κεράσια: Ο χυμός κερασιού είναι ένα από τα πιο γνωστά βοηθήματα ύπνου. Αυξάνει τα επίπεδα μελατονίνης στο σώμα και ενισχύει τον ύπνο. Να θυμάστε ότι ο χυμός κερασιού είναι πλούσιος σε ζάχαρη. Το να τον πίνετε κάθε βράδυ θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων. Το να τρώτε κεράσια αντί να πίνετε το χυμό τους είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να πάρετε μελατονίνη.
Γκότζι μπέρι: Τα γκότζι μπέρι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη και μπορεί να βελτιώσουν τον ύπνο.
Αυγά: Μεταξύ των ζωικών προϊόντων, τα αυγά είναι μια από τις καλύτερες πηγές μελατονίνης. Τα αυγά είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικά, προσφέροντας πρωτεΐνη και σίδηρο, μεταξύ άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών.
Γάλα: Το ζεστό γάλα είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για την αϋπνία, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε μελατονίνη. Θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή, εφόσον δεν έχετε κάποια δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.
Ψάρι: Τα ψάρια είναι καλύτερη πηγή μελατονίνης σε σχέση με το κρέας. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και η σαρδέλα, τα οποία παρέχουν επίσης πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Ξηροί καρποί: Οι περισσότεροι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα μελατονίνης. Τα φιστίκια και τα αμύγδαλα περιέχουν την υψηλότερη. Οι ξηροί καρποί είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, υγιών ωμέγα-3 λιπαρών και μετάλλων.
(με πληροφορίες από newsit. gr / webmd. com / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκεχειρία στο Ιράν, αλλά αιματοκύλισμα στον Λίβανο: Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Βανς: Απογοητευτήκαμε από πολλούς πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη
- Δέκα ερωτοαπαντήσεις σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης στα social media για τους ανηλίκους
- Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη
- Τραμπ: Δασμοί 50% σε όποιον δίνει όπλα στο Ιράν – Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου
- Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κρατούν το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την εκεχειρία
- «Μπλόκο» στα social media για τους κάτω των 15 ετών και στο βάθος σύνδεση με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα!
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν









