Παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν χτυπηθεί από τους γονείς τους είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα σωματικής κακοποίησης στο μέλλον, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο Science Direct τον περασμένο μήνα, ανέλυσε τη σχέση μεταξύ του ξυλοδαρμού και της σωματικής κακοποίησης σε 56 χώρες σε 156.000 παιδιά ηλικίας 1-4 ετών.
Ωστόσο, η σωματική κακοποίηση που προκαλούν οι γονείς στα παιδιά τους ποικίλλει λόγω της κουλτούρας της κάθε χώρας. Επίσης, η σχέση μεταξύ ξυλοδαρμού και σωματικής κακοποίησης στο διεθνές πλαίσιο παραμένει υποτιμημένη.
Το πόρισμα της μελέτης
Το τελικό αποτέλεσμα έδειξε ότι από έναν μέσο όρο 100 παιδιών, 63 δεν έχουν χτυπηθεί από τους γονείς τους και δεν κακοποιήθηκαν, πέντε δεν έχουν χτυπηθεί αλλά παρόλα αυτά κακοποιήθηκαν, 25 χτυπήθηκαν αλλά δεν κακοποιήθηκαν, τρία χτυπήθηκαν και κακοποιήθηκαν και τέσσερα δεν θα είχαν κακοποιηθεί αν εξαλειφόταν το χτύπημα.
Συνολικά, η σωματική κακοποίηση μειώθηκε κατά 14% όταν συγκρίθηκαν τα παιδιά που δέρνονταν με εκείνα που δεν είχαν υποστεί αντίστοιχη εμπειρία. Ως εκ τούτου, το χτύπημα συνδέθηκε με υψηλότερες πιθανότητες σωματικής κακοποίησης.
onmed/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















