Αλουμινόχαρτο: Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Το αλουμινόχαρτο είναι ιδιαίτερα πρακτικό γι΄αυτό και δεν λείπει ποτέ από τη κουζίνα μας.

Το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε το τοστ, να σκεπάσουμε το ταψί ή να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο το φαγητό που έχει περισσέψει.

Φυσικά έχει πολλές ακόμα χρήσεις, όπως να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου ή να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που καλό είναι να αποφεύγετε να κάνετε με το αλουμινόχαρτο.

Μην το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων
Μπορεί να είναι προφανές, αλλά σε καμία περίπτωση, μη βάζετε οτιδήποτε με αλουμινόχαρτο στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε αντίθεση με το χαρτί ή το γυαλί, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν μπορούν να διαπεράσουν το μέταλλο, με κίνδυνο τη δημιουργία σπινθήρων.

Μην ψήνετε μπισκότα στο αλουμινόχαρτο
Σε αντίθεση με το αντικολλητικό χαρτί, το αλουμινόχαρτο δεν ενδείκνυται για το ψήσιμο γλυκών και ειδικά των μπισκότων. Κι αυτό γιατί τα μπισκότα θα «αρπάξουν» από κάτω χωρίς όμως να προλάβουν να ψηθούν.

Μη στρώσετε το κάτω μέρος του φούρνου σας με αλουμινόχαρτο
Θεωρητικά, το να στρώσετε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος της κουζίνας για να πέφτουν εκεί τα λίπη, είναι μια καλή ιδέα. Στην πράξη, όμως όχι. Λόγω της θερμότητας που θα αναπτυχθεί, ενδέχεται να προκληθεί ζημιά στο φούρνο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι μετά από κάθε χρήση και όσο ο φούρνος παραμένει ζεστός, να αφαιρείτε με ένα σφουγγάρι τα καμένα λίπη.

Μην το χρησιμοποιείτε για όξινα τρόφιμα
Τα όξινα τρόφιμα (όπως οι ντομάτες, η σάλτσα ντομάτας και τα φρούτα τάρτας) μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το αλουμινόχαρτο και μετά από μερικές ημέρες, να το διαβρώσουν. Για αυτά τα τρόφιμα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πλαστική μεμβράνη ή ακόμα και γυάλινα δοχεία.

Μην το πετάτε μετά από μία χρήση
Το αλουμινόχαρτο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν είναι αρκετά καθαρό και όχι πολύ τσαλακωμένο αλλά και να ανακυκλωθεί.

thekitchn/photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί