• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αισθησιακά μεν, ανθυγιεινά δε – Τα τρία προβλήματα υγείας που μπορούν να δημιουργήσουν τα string εσώρουχα

Αισθησιακά μεν, ανθυγιεινά δε – Τα τρία προβλήματα υγείας που μπορούν να δημιουργήσουν τα string εσώρουχα

Τα επιλέγουν πολλές γυναίκες οι οποίες ωστόσο, αγνοούν τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών που δείχνουν ότι προκαλούν και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ερευνητές των πανεπιστημίων της Αμερικής και της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που επέλεγαν καθημερινά αυτό το εσώρουχο παρουσίαζαν συχνά λοιμώξεις στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων.

Παράλληλα, παρατήρησαν πως παρουσιάζαν μυοσκελετικά προβλήματα. Συγκεκριμένα τα πολύ στενά στρινγκ τραυματίζουν τον κόκκυγα, καθώς η στενή λωρίδα του εσώρουχου, τρίβει έντονα το σημείο, με αποτέλεσμα ο κόκκυγας για να προστατευτεί, να στρίβει προς τα μέσα και να παραμορφώνεται.

Εντυπωσιακό είναι το συμπέρασμα μιας άλλης έρευνας η οποία καταλήγει λέγοντας πως τα στρινγκ εσώρουχα ευθύνονται για τους συχνούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, καθώς ο κόκκυγας διαθέτει πολλές νευρικές απολήξεις, οι οποίες τραυματίζονται από την τριβή. Το δίκτυο του νευρικού συστήματος ταράσσεται και προκαλούνται πονοκέφαλοι και ημικρανίες.

black lace brassiere on white surface

Ο λόγος για τον οποίο τα βακτήρια είναι πιθανότερο να αναπτυχθούν στα εσώρουχα τύπου στρινγκ, σε αντίθεση με τα “κλασσικά” εσώρουχα, είναι επειδή τα περισσότερα στρινγκ δεν είναι κατασκευασμένα από υλικό “που αναπνέει”, όπως το βαμβάκι.

Όταν μια γυναίκα φοράει στρινγκ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του onmed.gr, το ύφασμα έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα στην ευαίσθητη περιοχή μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού.

“Τα στρινγκ τείνουν να τρίβονται πολύ με το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το αιδοίο και την κλειτορίδα, προκαλώντας μικροσκοπικές πληγές και δημιουργώντας έτσι “πρόσβαση” για τα μικρόβια, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά με τα εσώρουχα που είναι από ύφασμα που “δεν αναπνέει”. Τα υπόλοιπα δεν προκαλούν ανάλογα προβλήματα. Όταν το δέρμα αναπνέει κανονικά, τότε ο κίνδυνος να αναπτυχθούν βακτήρια μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.


Με πληροφορίες από iefimerida, athensmagazine/photo unsplash