7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο μπλέντερ

Η επέκταση του τρόπου χρήσης του μπλέντερ μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. (Πείτε αντίο στο χούμους που αγοράσατε από το κατάστημα !).

Ωστόσο, ενώ ο ισχυρός κινητήρας και οι λεπίδες ενός μπλέντερ μπορούν να χειριστούν πολλά πράγματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να μπουν σε αυτήν τη συσκευή. Εδώ είναι επτά αντικείμενα που δεν πρέπει να πετάξετε στο μπλέντερ σας.

 1. Εξαιρετικά ζεστό υγρό
  Ενώ ο πουρές της σούπας είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός μπλέντερ, αν αυτή η σούπα είναι τόσο καυτή που πρακτικά βράζει, το να την πετάξεις στο μπλέντερ μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η παγίδευση του πολύ ζεστού υγρού μέσα σε ένα μπλέντερ και το πάτημα του κουμπιού “on” δημιουργεί ατμό και πίεση στο εσωτερικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να φουσκώσει το καπάκι και να εκραγεί η καυτή σούπα παντού.

Αντίθετα, αφήστε τη σούπα να κρυώσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν τη μεταφέρετε στο μπλέντερ. Γεμίστε το μπλέντερ όχι περισσότερο από τη μέση και κρατήστε σφιχτά το καπάκι με μια πετσέτα κουζίνας για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

 1. Πουρέ πατάτας
  Αν και μπορεί να φαίνεται αρκετά αθώο, η στροφή στο μπλέντερ για να φτιάξετε πουρέ πατάτας θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία. Οι λεπίδες ενός μπλέντερ θα καταπονήσουν υπερβολικά τις πατάτες, με αποτέλεσμα να απελευθερώσουν πολύ άμυλο. Αυτό που θα σας μείνει είναι ένα κολλώδες χάος αντί για το αφράτο συνοδευτικό που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Αντ’ αυτού, ψάξτε για ρύζι, μύλο τροφίμων ή παραδοσιακό πουρέ.
 1. Αποξηραμένα φρούτα ή λιαστές ντομάτες
  Εάν έχετε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος, όπως πέστο λιαστής ντομάτας — μουλιάστε τα πρώτα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν.
 1. Κόκκοι καφέ
  Τεχνικά, ναι, μπορείτε να αλέσετε κόκκους καφέ στο μπλέντερ, αλλά όπως ολόκληρα τα μπαχαρικά (δείτε παρακάτω), υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για άλεσμα. Ένα μπλέντερ θα οδηγήσει σε κόκκους ασυνεπούς μεγέθους, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γεύση του καφέ. Τα φασόλια θα μπορούσαν επίσης να φθείρουν τις λεπίδες του μηχανήματος. Καλύτερα να επενδύσεις σε έναν μύλο καφέ.
 1. Οτιδήποτε Extra-Frozen
  Και πάλι, αυτό ισχύει εκτός εάν έχετε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος, το οποίο είναι πιο ισχυρό και έτοιμο για τη δουλειά. Ένα τυπικό μπλέντερ, ωστόσο, μπορεί να έχει πρόβλημα με τα πιο σταθερά αντικείμενα. Τα παγάκια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να θρυμματιστούν αποτελεσματικά, τα κατεψυγμένα φρούτα θα μπορούσαν να παραμείνουν σε κομμάτια και οι λεπίδες θα μπορούσαν να φθαρούν υπό την πίεση. Αντίθετα, εάν προσπαθείτε να φτιάξετε ένα smoothie σε ένα τυπικό μπλέντερ, αφήστε τα κατεψυγμένα φρούτα να ξεπαγώσουν για πέντε έως 10 λεπτά περίπου πριν τα ρίξετε μέσα και χρησιμοποιήστε πάγο που έχει ήδη θρυμματιστεί.
 2. Μπαχαρικά ολόκληρα
  Ένας μύλος μπαχαρικών υπάρχει για έναν λόγο – αυτός (ή ένα γουδί και γουδοχέρι) είναι πραγματικά το καλύτερο εργαλείο για να αλέσει ολόκληρα μπαχαρικά. Οι τυπικές λεπίδες ενός μπλέντερ δεν προορίζονται πραγματικά να είναι αποτελεσματικές στο άλεσμα ξηρών συστατικών. Το ύψος ενός μπλέντερ μπορεί επίσης να κάνει τα λεπτά σωματίδια των αλεσμένων μπαχαρικών να καθιζάνουν πιο αργά, με αποτέλεσμα το μαύρο πιπέρι και άλλα σωματίδια που αξίζουν τον βήχα να επιπλέουν στον αέρα.
 1. Διάφορα σκεύη στο εσωτερικό ενώ είναι ήδη σε χρήση το μπλέντερ σας
  Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά αξίζει να το πούμε ως υπενθύμιση: Να έχετε υπόψη σας ότι το μπλέντερ είναι εντελώς απενεργοποιημένο προτού κολλήσετε το κουτάλι ή τη σπάτουλα εκεί για να ανακατέψετε ή να μαζέψετε τα πράγματα. Αφαιρέστε τη στάμνα από τη βάση πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σκεύους.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί