7 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι στον καθαρισμό του σπιτιού σας!

Για πολλούς ανθρώπους η άνοιξη σηματοδοτεί μια περίοδο για τον καθαρισμό του σπιτιού δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο. Εάν θέλετε να καθαρίσετε το σπίτι σας, προτού καταφύγετε σε χημικά προϊόντα, σκεφτείτε τα φυσικά υλικά καθαρισμού που υπάρχουν στην κουζίνα σας, όπως το λεμόνι.

Μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια – Πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον καθαρισμό του σπιτιού
Τα φυσικά καθαριστικά δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά και ασφαλή για εσάς και την οικογένειά σας. Το λεμόνι είναι ένα από αυτά τα ευεργετικά υλικά καθαρισμού.

«Τα φυσικά προϊόντα καθαρισμού είναι μη τοξικά και βιώσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον», εξηγεί η Katie Dills, Πρόεδρος του The Cleaning Authority, με έδρα το Mount Airy του Μέριλαντ.

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με λεμόνι
«Άλλα χημικά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να περιέχουν πιο σκληρά, τοξικά συστατικά που ενδέχεται να μην είναι ασφαλή για εσάς, την οικογένειά σας ή τα κατοικίδια σας», αναφέρει η ειδικός.

Τα καλά νέα είναι ότι στην κουζίνα σας υπάρχουν πολλά φυσικά είδη καθαρισμού. «Συστατικά όπως το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το λεμόνι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία διαφορετικών διαλυμάτων καθαρισμού που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι», λέει. Το λεμόνι είναι ένα από αυτά. Αντί να πετάξετε τα ώριμα λεμόνια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον καθαρισμό του σπιτιού.

7 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι για τον καθαρισμό του σπιτιού σας
Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων
Άρωμα φρεσκάδας στα κλινοσκεπάσματα
Εξάλειψη δυσάρεστων οσμών από τρόφιμα
Φυσικό αποσμητικό για τις αποχετεύσεις σας
Καθαρισμός σανίδων κοπής
Αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα
Φυσικό αποσμητικό για το ψυγείο ή τον κάδο απορριμμάτων
Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας με λεμόνι: Ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος
Ψάχνετε έναν εύκολο και οικολογικό τρόπο να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας; Το λεμόνι είναι η λύση.

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί μόνο λίγα υλικά:

Μια κούπα
Μια φέτα λεμόνι (ή μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού)
Νερό
Οδηγίες:

Γεμίστε την κούπα με νερό και προσθέστε τη φέτα λεμονιού (ή τις σταγόνες χυμού λεμονιού).
Τοποθετήστε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων και ενεργοποιήστε τον για μερικά λεπτά.
Αφού ζεσταθεί το νερό με λεμόνι, αφήστε την κούπα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά ακόμα λεπτά, ώστε να γεμίσουν οι εσωτερικοί τοίχοι με ατμό.
Μετά από λίγα λεπτά, ανοίξτε την πόρτα και σκουπίστε τους επάνω, κάτω και πλαϊνούς τοίχους με ένα καθαρό πανί.
Ο ατμός που δημιουργείται από το ζεστό νερό λεμονιού χαλαρώνει τη βρωμιά, ενώ το λεμόνι αφήνει ένα άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας.

Φρεσκάρετε τα σεντόνια σας με λεμόνι
Σκεφτείτε να προσθέσετε λεμόνι στη διαδικασία καθαρισμού για να τα φρεσκάρετε.

Η Dills προτείνει να μουλιάσετε τα σεντόνια σας σε διάλυμα με ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και ζεστό νερό πριν τα βάλετε στο πλυντήριο ρούχων με απορρυπαντικό. Αυτό βοηθάει τα σεντόνια σας να διατηρήσουν την φρεσκάδα τους και το λευκό τους χρώμα.

Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα σας κατά το μαγείρεμα
Σας έχει τύχει ποτέ να επιμένουν οι μυρωδιές από το φαγητό στην κουζίνα σας ακόμα και αφού τελειώσετε το μαγείρεμα; Ένα γρήγορο και απλό κόλπο για να εξουδετερώσετε αυτές τις ενοχλητικές οσμές είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα λεμονιού και νερού σε σπρέι.

«Αναμείξτε μερικές σταγόνες λεμονιού με νερό και ψεκάστε το μείγμα σε όλη την κουζίνα», εξηγεί η Dills. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε εάν οι επιφάνειες της κουζίνας σας είναι από μάρμαρο, καθώς θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση λεμονιού σε αυτές.

«Τα λεμόνια περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, επομένως όταν ο χυμός λεμονιού έρχεται σε επαφή με μαρμάρινους πάγκους, αρχίζει γρήγορα να διαβρώσει την επιφάνεια», επισημαίνει η ειδικός.

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από τις αποχετεύσεις με λεμόνι
Οι φλούδες λεμονιού είναι ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσετε τις λεπίδες απόρριψης σκουπιδιών της κουζίνας σας απαλλαγμένες από υπολείμματα και βρωμιά. Στο μεταξύ μπορείτε να δώσετε ένα άρωμα φρεσκάδας στον νεροχύτη σας. «Περνώντας μερικές φλούδες λεμονιού μέσα από την απόρριψη των σκουπιδιών θα εξαφανιστούν τυχόν οσμές που προέρχονται από τον νεροχύτη», λέει η Dills.

Ο καθαρισμός της αποχέτευσης με λεμόνι είναι ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσετε ένα υπερώριμο λεμόνι που δεν θα αξιοποιούσατε στο μαγείρεμα.

Καθαρισμός της σανίδας κοπής με αλάτι και λεμόνι
Οι σανίδες κοπής, με τη συχνή χρήση, μπορεί να φθαρούν και να αποκτήσουν δυσάρεστη οσμή. Αν και η δική σας σανίδα κοπής χρειάζεται καθάρισμα, η Dills προτείνει μια φυσική λύση με αλάτι και λεμόνι.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μαξιλάρι κοπής σας με ⅓ φλιτζάνι αλάτι.
Αφήστε το αλάτι να δράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε απαλά το αλάτι στην επιφάνεια του μαξιλαριού.
Ξεπλύνετε το μαξιλάρι κοπής με ζεστό νερό για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα αλατιού και λεμονιού.Αφήστε το μαξιλάρι να στεγνώσει στον αέρα.
Απομακρύνετε επίμονους λεκέδες από τα ρούχα σας με λεμόνι
Έχετε έναν επίμονο λεκέ στα ρούχα σας; Πιάστε ένα λεμόνι. Η Leslie Reichert, ειδική σε θέματα καθαρισμού, αναφέρει ότι «Το λεμόνι μπορεί να χρησιμεύσει στην απομάκρυνση επίμονων λεκέδων από τα ρούχα». Ένας λεκές, όπως από σάλτσα ντομάτας, μπορεί να εξασθενίσει με τη χρήση λεμονιού.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Σκουπίστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί εμποτισμένο σε κρύο νερό.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια φέτα λεμονιού και τρίψτε απαλά τον λεκέ.
Μόλις ο λεκές αρχίσει να ξεθωριάζει, ρίξτε άφθονο νερό για να καλύψετε την περιοχή και στεγνώστε ξανά με ένα καθαρό πανί.
Απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές σε περιοχές που υπάρχουν τρόφιμα με λεμόνι
Ο κάδος απορριμμάτων και το ψυγείο μπορεί να συσσωρεύσουν περισσότερες οσμές από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο σπίτι, καθώς είναι οι χώροι που αποθηκεύουμε τα τρόφιμα και πετάμε τα υπολείμματά τους, οπότε αναπόφευκτα μερικές φορές εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές.

Εκτός από το να διατηρείτε τον κάδο απορριμμάτων και το ψυγείο όσο πιο καθαρά γίνεται σκουπίζοντας τα τακτικά εσωτερικά και εξωτερικά, το λεμόνι μπορεί επιπλέον να καταπολεμήσει τις οσμές σε αυτούς τους χώρους.

Η Katie Dills συμβουλεύει: «Εάν η οσμή προέρχεται από το ψυγείο ή τον κάδο απορριμμάτων, προσθέστε δύο σταγόνες λεμονιού σε ένα μπαμπάκι και τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του ψυγείου ή στον πάτο του κάδου απορριμμάτων για να απορροφήσει τις οσμές».

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί