Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του τονίζει, ότι «η Ελλάδα παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις, όπως επίσης και το δικαίωμα της ελευθερίας και της ασφάλειας και το δικαίωμα για ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».
«Έχουν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα στις ελληνικές Αρχές για την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από συγκεκριμένους κύκλους που προτίθενται να αυξήσουν τις εντάσεις σε σχέση με την Τουρκία» σημειώνει ακόμη το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας».
Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αφήνει αιχμές και κατά ελληνικών ΜΜΕ, αναφέροντας ότι «δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με το περιστατικό (…) παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, όπως επίσης και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους εργαζόμενούς του».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, συνελήφθησαν ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που κατηγορείται για κατασκοπεία, αλλά και ο 52χρονος μάγειρας.
Ο 35χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το κατασκοπευτικό θρίλερ στη Ρόδο, πέρα από την ΕΥΠ, περαιτέρω έρευνες πραγματοποιούν και στρατιωτικοί κύκλοι.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΠΟΜΙΔΑ: Η νέα διαδικασία έκδοσης διαταγών πληρωμής και απόδοσης μισθίου από δικηγόρους
- Τροχαίο ατύχημα στο Ναύπλιο – Όχημα καρφώθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)
- Αιματοχυσία και στον Λίβανο – 850 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες
- Μυστηριώδης δυσοσμία ταλαιπωρεί Νεοϋορκέζικη γειτονιά – Μυρίζει σαν «σάπια αυγά» και «καίει τα μάτια»
- Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς
- «Ξύπνησε» ξανά το ηφαίστειο Κανλάον στις Φιλιππίνες – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος πέντε χιλιομέτρων, vid
- Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για εκεχειρία: «Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μ. Ανατολής υποφέρουν»
- Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα – Κρατείται ο ένας εξ αυτών
- Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός από το European Heritage Hub
- Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εκτιμά πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός λίγων εβδομάδων









