σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει, επίσης, ότι παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, «όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας».
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτόν τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών:
«Η Ελλάδα, προσηλωμένη πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις Ευρωπαϊκές αξίες έχει συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι γνωστές. Αναφορικά με το σύνολο των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας, διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν.
Όμως, ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας.
Ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, η θετική ατζέντα μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων. Παράλληλα εξετάσθηκε από τις δύο πλευρές η ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο λαών, και στο πλαίσιο αυτό αντηλλάγησαν απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά το πέρας της πανδημίας.
Η ελληνική πλευρά δια του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, πρότεινε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα. Παράλληλα η τουρκική πλευρά πρότεινε επίσης από την πλευρά της συγκεκριμένα σημεία.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτό τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









