ΥΠΕΡ των εχθρών της Ελλάδας: “Πράσινο φως” από Μέρκελ για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Σκόπια

Στόχος η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τα Σκόπια “το συντομότερο”, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη (02.12.2020). Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τα Σκόπια η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μαρία Άντεμπαρ τόνισε ότι «εδώ πρόκειται για την αξιοπιστία της ΕΕ και την […]

Στόχος η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τα Σκόπια “το συντομότερο”, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη (02.12.2020).

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τα Σκόπια η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μαρία Άντεμπαρ τόνισε ότι «εδώ πρόκειται για την αξιοπιστία της ΕΕ και την σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έχει αναβληθεί για τις 30 Μαρτίου 2021, λόγω της διαφωνίας της Βουλγαρίας στο θέμα της «μακεδονικής ταυτότητας», η κ. Άντεμπαρ ανέφερε ότι, εξ όσων γνωρίζει, «βρισκόμαστε ακόμη στην κατάσταση που αποφασίστηκε τον Μάρτιο αυτού του έτους», σε ό,τι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Παραμένει στόχος μας η έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό. Από τη δική μας σκοπιά, η ΕΕ έχει δώσει τον λόγο της. Το θέμα αφορά την αξιοπιστία της Ένωσης και την σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες αλλά και διμερώς με τα εμπλεκόμενα κράτη – μέλη. «Πιέζουμε και πιστεύουμε ότι εδώ τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Η κυρία Άντεμπαρ απέφυγε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν την συμφωνία σε ό,τι αφορά την Αλβανία να είναι ήδη έτοιμη, αλλά και να απαντήσει εάν θα μπορούσαν να αποφασιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μόνο με τα Τίρανα. «Αυτή είναι μια ερώτηση που αφορά το μέλλον. Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι επιθυμούμε αυτές οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν το ταχύτερο».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί