• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκάθαρη δήλωση για την Άγκυρα ξεμπροστιάζει την Μέρκελ και όσα γίνονται

Ξεκάθαρη δήλωση για την Άγκυρα ξεμπροστιάζει την Μέρκελ και όσα γίνονται

berolino
Ελέγχεται το Βερολίνο…

Ο βουλευτής του Die Linke και πρώην πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,  Γκρέγκορ Γκίζι, μιλώντας στο CNN Greece, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να κρατιούνται ίσες αποστάσεις, δεδομένου ότι η Τουρκία φέρει την ευθύνη της κλιμάκωσης, μία πολύ σημαντική δήλωση, η οποία πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από το Βερολίνο, το οποίο διατηρεί δήθεν ουδέτερη στάση, «γέρνοντας» προς την Άγκυρα.

Για το ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων υποστήριξε ότι:

«Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια οικονομική προσφορά στον Ερντογάν που θα τον βοηθήσει να επιλύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματά του. Από την άλλη πρέπει να υπάρξει η απειλή κυρώσεων σε περίπτωση που ο Ερντογάν δεν θέλει να συμμορφωθεί, δηλαδή να αναγνωρίσει το Δίκαιο της θάλασσας, να αναγνωρίσει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μην κάνει παράνομες συμφωνίες με την Λιβύη και να σταματήσει τις προκλήσεις».

Υπογράμμισε ότι απέναντι στην Τουρκία η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρό καρότο αλλά και ισχυρό μαστίγιο.

Ζήτησε επίσης την απαγόρευση πώλησης γερμανικών όπλων στην Τουρκία.

Ωστόσο, η επίσημη κυβέρνηση της Bundesrepublik δεν δείχνει να συμμερίζεται την εν λόγω άποψη, η οποία την εκθέτει και «ξεμπροστιάζει» όσα γίνονται εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου, καθώς προέρχεται από ένα σημαντικό (με βάση εκλογικά ποσοστά) κόμμα της σημαντικής για την Ευρώπη χώρας.