που αυτή την φορά απειλεί τους Αμερικάνους στην Αλεξανδρούπολη, πως θα τους ρίξουν στη θάλασσα δύο τάγματα Τούρκων αν εισβάλουν στην Ελλάδα.
Ο Μεσούτ Κατσίν δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση πως οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να ελέγξουν την Μεσόγειο από την Κρήτη γι’ αυτό χρειάζονται την Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου όμως οι Τούρκοι μπορούν να τους διώξουν ανά πάσα στιγμή, αρκεί να στείλουν δύο τάγματα του τουρκικού στρατού πέρα από τα σύνορα.
Ο Κατσίν απειλεί τις ΗΠΑ ότι αν κλείσει η Τουρκία τα στενά θα εμποδίσει την διέλευση του αμερικανικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
“Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις στρατιωτικές μας βάσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα. Αφήστε τους Αμερικανούς να πάρουν το ραντάρ τους (ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κούρετζικ). Άλλωστε αυτό το ραντάρ δεν δουλεύει για μας. Όπως και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το Ιντσιρλίκ δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν στον ψυχρό πόλεμο. Ωστόσο πρέπει να πω το εξής: Για ποιον λόγο να προστατεύουμε τους Αμερικανούς στο Ιντζιρλίκ αφού οι ΗΠΑ ήδη πήραν πίσω τους Πάτριοτ από την Τουρκία; Ήδη έχουν μειώσει τα στρατεύματά τους εκεί. Υπάρχουν αμερικάνικες βάσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Η Κοντολίζα Ράις είχε δηλώσει πως “Βουλγαρία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροι μας φίλοι”. Πώς όμως οι Αμερικανοί θα φέρουν τα πλοία τους όταν τα τουρκικά στενά κλείσουν; Σχετικά με την Κρήτη, το έχω πει δέκα φορές παλιότερα. Είναι ένα μικρό νησί με μήκος 260 χιλιόμετρα και πλάτος 65. Με την αεράμυνα των ΗΠΑ αναπτυγμένη εκεί δεν μπορούν να ελέγξουν την περιοχή. Ή στην Αλεξανδρούπολη (όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στήσουν ναυτική και αεροπορική βάση), δύο τάγματά μας θα μπουν εκεί και θα μάθουν στους Αμερικανούς πώς να κολυμπάνε στα νερά του Αιγαίου“.
Turkish President #Erdogan's advisor Mesut Hakki Casin threatens the US with base closures, says Turkey does not need to protect US troops deployed in #Turkey, vows to invade #Greece's north to chase American troops away from there while blocking access of US navy to Black Sea. pic.twitter.com/QaLoavxRzu
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) December 13, 2020
(Από evrosnews – φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράκ: Πληροφορίες για επίθεση με drones και ρουκέτες σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
- Η Ουγγαρία έχει αναστατώσει τους διεθνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Συνελήφθησαν 5 άτομα για οπαδική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στην Αθήνα
- Χρυσόψαρο οδηγεί ειδικά κατασκευασμένο “αυτοκίνητο” και σπάει ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)
- Κ. Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην 1η γραμμή της εξωστρέφειας – Ξεκίνησε η FOOD EXPO 2026
- Άνω των 400 εκατ. βαρελιών αποθεμάτων πετρελαίου θα αποδεσμεύσει στην αγορά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
- Ισραήλ: “Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης” πυραύλων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ – Καταστράφηκε ιταλικό UAV
- Η χώρα που μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι» ακόμα και αν τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ιράν
- Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΝ Στ. Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ









