Μιλώντας στην εκπομπή «EQ» του Action 24, η πασίγνωστη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, δήλωσε πως βρίσκεται σε θυμό για τη στάση των συμπατριωτών της σχετικά με τα κλεμμένα μάρμαρα.
«Είμαι πολύ θυμωμένη όταν σκέφτομαι όχι μόνο ότι ο Έλγιν έκλεψε τα Μάρμαρα, αλλά ότι στη Βρετανία στο μουσείο δεν πιστεύουν ότι έγινε έτσι. Είναι ακόμα πάρα πολύ πίσω και για αυτό είμαι πιο πολύ θυμωμένη.
Πιστεύουν ότι έχουν αγοράσει τα Mάρμαρα, όχι παράνομα αλλά νομικά αλλά δεν έχουν διαβάσει τα γεγονότα και αυτό είναι απίστευτο που οι άνθρωποι που είναι στην κορυφή σε ένα τεράστιο μουσείο δεν είναι ανοιχτόμυαλοι. Ίσως φοβούνται ότι αν φύγουν τα μάρμαρα θα φύγουν και άλλα αντικείμενα αλλά αυτό δεν θα γίνει».
Και συνέχισε:
«Σιγά-σιγά η γνώμη των Άγγλων έχει αλλάξει επίσης και τώρα πιο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να γυρίσουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα.
Σχεδόν το 70% το πιστεύει, αυτό αλλά το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να πει “δεν πειράζει, είναι δική μας απόφαση”».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή βλάβη στον αριθμό «100»
- Βόλος: Οι πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους Έλληνες επιστήμονες, στο επίκεντρο της 110ης Συνόδου Πρυτάνεων
- ΝΔ: Αυξήσεις μισθών έφεραν οι φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ
- Μαζικό μπλακ άουτ σε Ουκρανία και Μολδαβία εν μέσω ψύχους – Vid
- Μητσοτάκης: Επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο
- Ο Τραμπ θέλει να οργανώσει αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον για τα 250ά γενέθλια της Αμερικής
- Μήνυμα Τ. Θεοδωρικάκου για τα τριάντα χρόνια από τα Ίμια
- Η Κάθριν Ο’Χάρα είχε αποκαλύψει ότι είχε μια σπάνια συγγενή πάθηση
- Εντυπωσιάζει το φαινόμενο των «τριών ήλιων» στη Ρωσία, vid
- Ολοκληρώθηκαν η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πρώτο θέμα του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ
Κύρια Θέματα









