Έκανε αναφορά στο μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και στα προγράμματα που αναμένεται να αναλάβουν, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.
Στο πλαίσιο τοποθέτησης τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ΥΕΘΑ απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνον δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους» με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εθνικό τυφέκιο.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ».
Πρόκειται για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα» το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με νέες παραγγελίες.
Αναφορικώς με το σκέλος του ερωτήματος του κ. Τσίπρα, για το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, τόνισε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.
amna/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο