• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» καθηγητή: Τότε θα καταρρεύσει η Τουρκία του Ερντογάν

«Βόμβα» καθηγητή: Τότε θα καταρρεύσει η Τουρκία του Ερντογάν

erdogan_
Ο ρόλος της Ελλάδας και της Ευρώπης...

Ο καθηγητής Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τσενγκίζ Ακτάρ, ο οποίος συμμετέχει και στα Ηνωμένα Έθνη Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας στο Reset Dialogues on Civilizations, μια διεθνή ένωση που ιδρύθηκε το 2004 και ασχολείται με τις διαπολιτισμικές και διεθνείς σχέσεις, μίλησε για την Τουρκία του Ερντογάν και πότε αυτή θα καταρρεύσει.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Απευθύνεται σε εκείνους τους Τούρκους που ζουν σύμφωνα με κοσμοπολίτικες αξίες, στην ίδια την Τουρκική Δημοκρατία στον μη-μουσουλμανικό κόσμο, ιδιαιτέρως στους 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς. Είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην εικόνα και το κύρος της Τουρκίας.

Όλοι ξέραμε ότι θα έρθει σύντομα. Τα εγκαίνια ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα θρησκείας και στρατιωτικών εικόνων.

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Τουρκία είναι μια πολεμοχαρής χώρα. Πριν αναλάβει το πολιτικό Ισλάμ, το εθνικό σύνθημα ήταν «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στο εξωτερικό», σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο: «Πόλεμος στο σπίτι, πόλεμος στο εξωτερικό».

Η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην ίδια τη χώρα με τους Κούρδους, και στη συνέχεια φαίνεται να είναι η Κύπρος και η Ελλάδα. Η Αγία Σοφία ταιριάζει σε αυτό το συνολικό παζλ μιας επιθετικής μουσουλμανικής Τουρκίας. Ο Ερντογάν βλέπει τον εαυτό του ως έναν από τους βασικούς ηγέτες του κόσμου,

(…) Οι μόνες χώρες που τον υποστηρίζουν εν μέρει στην περιοχή είναι το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και η Σομαλία, καθώς και η κυβέρνηση στην Τρίπολη.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η μόνη αλλαγή θα προκύψει πιθανώς από οικονομική κατάρρευση ή από αποτυχία σε κάποια στρατιωτική περιπέτεια. Αυτές είναι οι μόνες πιθανότητες που μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσουν στην κατάρρευση του καθεστώτος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Όσο περισσότερο τον ευχαριστούν οι Ευρωπαίοι, τόσο περισσότερο τους κακοποιεί ο Ερντογάν και ισχύει για επτά χρόνια. Οι Ευρωπαίοι διαδραματίζουν πολύ αρνητικό ρόλο παρατείνοντας τη ζωή του καθεστώτος του Ερντογάν και συνεχίζοντας να του πωλούν όπλα.

Αυτή η στάση θα βάλει την ίδια την Ευρώπη σε προβλήματα. Η Τουρκία δημιουργεί συνεχώς περισσότερους πρόσφυγες που χρησιμοποιούνται ως «απειλή» για την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διακόψει τις σχέσεις της με την Τουρκία του Ερντογάν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Βάσει των λεγομένων του καθηγητή, η Τουρκία του Ερντογάν θα καταρρεύσει είτε μέσω οικονομικής κρίσης (οικονομικές κυρώσεις, κορωνοϊός, τουρκική λίρα), είτε μέσω στρατιωτικής ήττας (Αιγαίο; Κύπρος;)