«Ρουκέτα» από «Τούρκο» καθηγητή: Μόλις 7% οι Τούρκοι στην Ανατολία, εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Έλληνες

Ξυπνούν οι λαοί της πανσπερμικής Τουρκίας...

O καθηγητής Τζελάλ Σενγκιόρ από την Κωνσταντινούπολη λέει πως στην Ανατολία τα γονίδια της Μέσης Ασίας είναι 7% και προσθέτει:

«Εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμιοί».

Ο καθηγητής, όπως σχολιάζεται, δεν μπορεί φυσικά να πει πως οι σημερινοί τουρκόφωνοι της Ανατολίας εξισλαμίστηκαν και υπέστησαν γλωσσική αφομοίωση και λέει πως «Είμαστε Ρωμιοί», δηλαδή Έλληνες (Ρωμιούς μας λένε οι Τούρκοι).

«Ο τουρκικός ρατσισμός και ανωτερότητα θα καταρρεύσει», αναφέρει ο καθηγητής και αρθρογράφος, Μεχμέτ Εφ Κάμαν, που επικαλείται το βίντεο, έχοντας στο κανάλι του σε φόντο την Αγιά Σοφιά και προφανώς ανήκει στους Ελληνογενείς πολίτες της Τουρκίας, καθώς όπως γράφει είναι από την Κωνσταντινούπολη με ρίζες και από την Κρήτη, όντας στον Καναδά.

Ο Ali Mehmet Celâl Şengör είναι Τούρκος γεωλόγος. Είναι επί του παρόντος στηn σχολή του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, Τμήμα Γεωλογικών Μηχανικών.

Εν τω μεταξύ, όπως διαβάσατε νωρίτερα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις Ντιγιαρμπακίρ, Βαν και Τζιζρέ στο πλαίσιο της εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε απαιτώντας τα Κουρδικά να αποτελέσουν εκπαιδευτική και επίσημη γλώσσα.

Το Κουρδικό Δίκτυο Γλώσσας και Πολιτισμού ξεκίνησε αίτηση στις 22 Φεβρουαρίου με σύνθημα “Αφήστε την Κουρδική γλώσσα να είναι η εκπαίδευση και η επίσημη γλώσσα στην Τουρκία”. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το δίκτυο αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις επαρχίες Τσιζρέ του Ντιγιαρμπακίρ, Βαν και Σιρνάκ

Η πρώτη από τις συγκεντρώσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συνθήματα όπως “Αφήστε την κουρδική γλώσσα να είναι η επίσημη και εκπαιδευτική γλώσσα στην Τουρκία” και “Ας είναι ο 21ος αιώνας ο αιώνας της κουρδικής γλώσσας”, θα διεξαχθεί στην Τσιζρέ στις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το Πρακτορείο Μεσοποταμία (Mezopotamya).

Οι λαοί της πανσπερμικής Τουρκίας ξυπνούν!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί