• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από την Κύπρο – Χάος με παράνομους μετανάστες

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από την Κύπρο – Χάος με παράνομους μετανάστες

Στο «πόδι» και η Μεγαλόνησος...

Στιγμιότυπα από τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Πουρνάρα δημοσιεύει το Pournara Refugee, για τα οποία βρίσκονται υπό οκταήμερη κράτηση οκτώ πρόσωπα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, δεκάδες διαμένοντες στο κέντρο τρέπονται σε φυγή στη θέα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν να καταστείλουν τα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 11.15μ.μ. της 11ης Ιανουαρίου, όταν δύο ομάδες προσώπων που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας, συνεπλάκησαν μεταξύ τους.


Για την καταστολή των επεισοδίων, που επιτεύχθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, επενέβησαν αστυνομικοί μέλη της ασφάλειας του Κέντρου, καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και της ΜΜΑΔ.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 35 άτομα, από τα οποία 20 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη.

Από τις αστυνομικές εξετάσεις που ακολούθησαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον οκτώ προσώπων, εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κοκκινοτριμιθιάς διερευνά την υπόθεση.  

ΠΗΓΗ: alphanews