Στον χαιρετισμό της, η πρέσβης της Ελλάδας Σοφία Γραμματά υπογράμμισε ότι η εκδήλωση είναι η πρώτη που διοργανώνεται από ελληνική πρεσβεία στην Ευρώπη στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών καθώς και ότι η «ήττα» των Ελλήνων στο Μεσολόγγι αποδείχτηκε πολύ μεγάλη «νίκη του Ανθρώπου αλλά και του Ελληνισμού», καθώς έστρεψε τους ευρωπαϊκούς λαούς υπέρ των επαναστατημένων Ελλήνων.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία Γιάννης Λοβέρδος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τόνισε ότι η Έξοδος ήταν μια πράξη ψυχής που εμπνέει όσους αποζητούν την ελευθερία, αλλά και ότι στόχος είναι η ανάδειξή της σε παγκόσμιο σύμβολο.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη θυσία των Εξοδιτών, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν το Μεσολόγγι και πρόσφερε στην πρέσβη της Ελλάδας, ως αναμνηστικό δώρο, συλλεκτικό αντίτυπο του Εθνικού Ύμνου και επετειακό μετάλλιο.
Ο συγγραφέας και πρώην επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ολλανδία και Βέλγιο Τζίμι Τζαμάρ (Jimmy Jamar), σε μια συγκινητική ομιλία γεμάτη παραδείγματα εμβληματικών αλλά και ανώνυμων Φιλελλήνων, ανέδειξε τον πνευματικό δεσμό τους με τη χώρα μας και τη διαχρονικότητα του Φιλελληνισμού.
Εκ μέρους του ULB, χαιρετισμό απηύθυνε ο λέκτορας Νικόλαος Στόγιος, επισημαίνοντας τα κοινά ιδανικά που ενσαρκώνουν το Μεσολόγγι και το Πανεπιστήμιο.
Ο Παναγιώτης Γιωτόπουλος, πληρεξούσιος υπουργός Β’ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο, παρουσίασε τον δήμαρχο του Μεσολογγίου, ενώ θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση εξέφρασε και η πρόεδρος του Τμήματος «Θυγατέρων της Πηνελόπης – ΘΕΤΙΣ» Βρυξελλών Ελένη Μαγκλάρα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι διπλωματικών, θρησκευτικών και ακαδημαϊκών αρχών.
Αυτά αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων.
Πολύ σημαντική εκδήλωση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βολιβία: Ο πρόεδρος Πας ανακοίνωσε την κατάργηση του υπουργείου Δικαιοσύνης
- ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε ρούχα από καταστήματα της Αττικής και τα έστελνε στα Τίρανα
- Προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για τον δανεισμό και το χρέος της χώρας
- Τι σημείωσε ο Ν. Δένδιας για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων
- Ρομπότ Tesla από τις οικοδομές μέχρι τις… κουζίνες! Το ΒΙΝΤΕΟ που πόσταρε ο Μασκ
- Βέλγιο: Η Πρεσβεία της Ελλάδας τίμησε τα 200 χρόνια από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου
- Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Κρίσιμες εξελίξεις στις ΗΠΑ! «Αγριεύει» η κόντρα Τραμπ με δημοκρατικούς
- Δυτικά ΜΜΕ: Τι προβλέπει το περιβόητο σχέδιο «28 σημείων» για την Ουκρανία
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου









