Τζένιφερ Ψάκι: Μια ελληνοαμερικανίδα στην «ηλεκτρική καρέκλα» της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου

Ο Τζο Μπάιντεν διάλεξε το επικοινωνιακό του επιτελείο και όλα τα πρόσωπα που επέλεξε είναι γένους θηλυκού, ενώ εμπιστεύτηκε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της προεδρίας του την ελληνοαμερικανίδα Τζένιφερ Ψάκι, πρώην εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών. Η Τζένιφερ Ψάκι θεωρείται… βετεράνος. Επί κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα (στην οποία ήταν αντιπρόεδρος ο […]

Ο Τζο Μπάιντεν διάλεξε το επικοινωνιακό του επιτελείο και όλα τα πρόσωπα που επέλεξε είναι γένους θηλυκού, ενώ εμπιστεύτηκε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της προεδρίας του την ελληνοαμερικανίδα Τζένιφερ Ψάκι, πρώην εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών.

Η Τζένιφερ Ψάκι θεωρείται… βετεράνος. Επί κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα (στην οποία ήταν αντιπρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν) είχε αναλάβει το ρόλο της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με επικεφαλής τότε τον Τζον Κέρι.

Εκτός από την Τζένιφερ Ψάκι, ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε την 39χρονη, πρώην αναπληρώτρια επικεφαλής της καμπάνια του, Κέιτ Μπέντινγκφελντ για τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας .

Η 41χρονη σήμερα Τζένιφερ Ψάκι χαρακτήρισε τη νέα της θέση ως ευκαιρία να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη με τον Αμερικανικό λαό.

Ποια είναι η Τζένιφερ Ψάκι
Γεννήθηκε το 1978 στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ. Η καταγωγή του πατέρα της είναι από την Ελλάδα. Μικρή, ήταν κολυμβήτρια αλλά στη συνέχεια την κέρδισε η πολιτική.

Από την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (επί Κέρι, στη δεύτερη θητεία Ομπάμα) οι φήμες στην Ουάσινγκτον “φώναζαν” ότι η Τζένιφερ Ψάκι προοριζόταν για εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Στην προεδρική καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα, το 2008, ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του και τον συνόδευε σε όλες τις περιοδείες, ενώ μετά την εκλογή του τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος του προέδρου.

Τρία χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα «μεταπήδησε» στον ιδιωτικό τομέα αλλά επέστρεψε στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου για την καμπάνια του 2012.

Πηγή: Newsit.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί