«Κανείς δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα. Γιατί τους πολεμήσαμε στο παρελθόν; Επειδή προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας. Η σημερινή ατμόσφαιρα είναι αρκετά θετική. Η διατήρηση αυτής της κατάστασης κατά τη διάρκεια των εκλογών είναι ένα σημαντικό μήνυμα, ένα καλό πράγμα.
«Για να είναι μόνιμη αυτή η κατάσταση, πρέπει να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα. Υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ μας. Για παράδειγμα, η παραβίαση του καθεστώτος των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών, οι διαφωνίες για τα χωρικά ύδατα, οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες… Αυτά μπορεί να προκαλούν εντάσεις όσο δεν επιλύονται.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι το κύριο πρόβλημα είναι άλυτο. Αυτό δεν θα γίνει, χωρίς να λυθούν πρώτα άλλα προβλήματα. Πιστεύω πως μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας μεταξύ μας.
Η επίλυση των προβλημάτων δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν ευαίσθητα ζητήματα και για τις δύο πλευρές. Η δημόσια πίεση προς τους Έλληνες πολιτικούς είναι ίσως 100 φορές μεγαλύτερη από την πίεση προς εμάς. Αλλά πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια. Αν γίνουν ειλικρινή βήματα, μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την ατμόσφαιρα».
(απεμπε-EPA-ANSA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
Κύρια Θέματα

















