«Εκπέμπω καθησυχαστικό μήνυμα, ο λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής γιατί έχουμε ισχυρές και ετοιμοπόλεμες Ένοπλες Δυνάμεις».
Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Τσίπρα για τη διάθεση δυνάμεων του ελληνικού στρατού στη δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως για την «παρούσα κυβέρνηση η άμυνα της χώρας είναι απόλυτος αυτοσκοπός».
«Είμαστε σε εγρήγορση να συνδράμουμε στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας. Γίνεται προσπάθεια να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ με τα προγράμματα που προχωρήσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αδιαφάνεια από την πλευρά του υπουργείου στην ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο έναντι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωτοχρονιάτικο χτύπημα των Ουκρανών με νεκρούς στη Χερσώνα
- Καρχαρίας στο…Λουτράκι! Άφωνοι οι επισκέπτες τράβηξαν βίντεο
- Τι περιμένουμε το 2026-Από την επιστροφή των επανδρωμένων πτήσεων γύρω από την Σελήνη, μέχρι το Μουντιάλ
- Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Σεμινάριο για την Οδική Ασφάλεια στις 10/1/26
- Ο υπερδιεθνιστής Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε στο κοράνι δήμαρχος της Νέας Υόρκης
- “Ελ. Βενιζέλος”: Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2025, με 34 εκατ. επιβάτες – Απευθείας σύνδεση με Ινδία το 2026
- Κ. Δαμίγος: Το 2026 θα είναι μία χρονιά προκλήσεων και αγώνων για τη βιοτεχνία και την μικρομεσαία επιχείρηση
- «Ειρήνη επί γης» – Ο Τραμπ έδωσε το «σύνθημα» της δεξιάς τάξης πραγμάτων για το 2026
- Οι Λιθουανοί… φοβούνται τους πυραύλους του Πούτιν – Τι ανακοίνωσαν
- Τραγωδία στη Γερμανία: Δυο 18χρονοι νεκροί εξαιτίας δυστυχημάτων από ρίψεις πυροτεχνημάτων









