Σε ομιλία του σε δείπνο ιφτάρ στην Τραπεζούντα, ο Σοϊλού ομολόγησε με ικανοποίηση ότι όσο οι παγκόσμιοι ηγέτες ασχολούνταν με την πανδημία, η χώρα του έκανε επίδειξη δύναμης στην ανατολική Μεσόγειο, την Αγία Σοφιά, την Κύπρο και τη Λιβύη.
«Ξέρετε τι κάναμε όταν δεν μπορούσαμε να βρεθούμε λόγω της πανδημία; Εάν υπάρχει φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, προβάλλαμε αξιώσεις στην ιδιοκτησία, όπως επίσης κάναμε βήματα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον κόσμο τη δύναμή μας, χωρίς φόβο για κανέναν», είπε.
Ο Σοϊλούμ, που θεωρείται ως ένας από τους πιο εθνικιστές υπουργούς της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά συνέχισε στον ίδιο τόνο, λέγοντας ότι «ενώ όλοι σκέφτονταν το πώς θα διαχειριστούν τις πανδημίας, εμείς δεν αφήσαμε τις αναπτυγμένες χώρες να χτυπήσουν τη Λιβύη».
«Είναι μόνον αυτό; Γιατί οι Δυτικοί είπαν ότι δεν μπορείτε να το κάνετε κι εμείς ανοίξαμε τα Βαρώσια στην Κύπρο και πάλι με τη θέληση του προέδρου μας» ανέφερε.
Από την ομιλία του δεν έλειψε και η προκλητική αναφορά στην Αγία Σοφιά.
«Μετατρέψαμε την Αγία Σοφία σε τζαμί, για την οποία οι Δυτικοί μας κρατούσαν ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μας και μας απειλούσαν, κουνώντας το δάχτυλο με διατάραξη της ειρήνης».
(protothema – φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολύνεκρο τροχαίο με θύματα Έλληνες φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία – Vid
- ΠΟΕΥΓΤΠ: Πανελλαδική απεργία στον κλάδο τροφίμων και ποτών στις 3 Φεβρουαρίου
- Χαμός στη Σικελία: Πάνω από 1.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας κατολίσθησης, vid
- Άδ. Γεωργιάδης: Κίνητρα για να έρχονται νωρίτερα τα καινοτόμα φάρμακα – Αύξηση 30% στην αμοιβή γιατρών ΕΟΠΥΥ
- Η Κίνα δηλώνει την υποστήριξή του στην Κούβα απέναντι στις αμερικανικές απειλές
- Ζελένσκι: «Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027»
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εθνικό αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας στο πλαίσιο του SAFE
- Καθαρή δυστοπία στους βρετανικούς δρόμους: Παρακολούθηση πολιτών σε πραγματικό χρόνο
- Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από διαμονή πολλών χρόνων στο Λονδίνο
- Τρίκαλα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τις νεκρές εργαζόμενες από την έκρηξη στο εργοστάσιο μπισκότων









