• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τούρκος Υπουργός: «Μέχρι τις 23 Αυγούστου το “Oruc Reis” θα έχει ποντίσει στην Μεσόγειο καλώδια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τούρκος Υπουργός: «Μέχρι τις 23 Αυγούστου το “Oruc Reis” θα έχει ποντίσει στην Μεσόγειο καλώδια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και μέχρι στιγμής το Oruc Reis δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως έρευνα.

Την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων-απειλών πήρε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ο ίδιος χρησιμοποίησε το προσφιλές του μέσου που δεν είναι άλλο από το twitter για να στείλει τα μηνύματα που θέλει η Άγκυρα στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πραγματοποίηση ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο από το “Oruc Reis” , το οποίο με τη σειρά του θα ποντίσει καλώδια μήκους 1750.

Δείτε το επίμαχο tweet με το ανεκδιήγητο βίντεο…αποθέωσης του “Oruc Reis”:

«Βήμα προς βήμα η Μεσόγειος. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, θα έχει ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια για σεισμική έρευνα σε μήκος 1.750 χιλιομέτρων. Μακάρι η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου υψηλή».

Ο Τούρκος Υπουργός βέβαια επίτηδες δεν αναφέρει που ακριβώς θα πραγματοποιηθεί αυτό το πόντισμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή ακόμη και της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτά βέβαια λένε, ή μάλλον φαντάζονται οι Τούρκοι.

Το γεγονός είναι πως μέχρι τώρα, παρά τις διελεύσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά σε διεθνή ύδατα, το “Oruc Reis” δεν έχει προβεί στην παραμικρή απόπειρα για πραγματοποίηση έρευνας.

Τα άγρυπνα μάτια του ελληνικού στόλου παρακολουθούν στενά στο ανατολικό άκρο της υφαλοκρηπίδας μας τόσο το ερευνητικό πλοίο όσο και τη συνοδεία του.

(φωτο:screenshot)