Τούρκος πρέσβης για τις απειλές στον νότο του ελληνισμού: «Η Τουρκία κάνει πάντα αυτό που λέει»

Σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να δράσει στρατιωτικά.

Την αμετανόητη στάση της Τουρκίας για τις απειλές της στον νότο του ελληνισμού επανέλαβε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Μπουράκ Οζουγκέργκιν φρόντισε να μεταφέρει το μήνυμα πως η Άγκυρα δεν υπάρχει περίπτωση εφόσον «κλείδωσε» συγκεκριμένες περιοχές για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων να μην προχωρήσει σε πράξεις.

Φυσικά αυτή η περιοχή δεν είναι άλλη από εκείνη που αποτυπώνει ο χάρτης του παράνομου τουρκο-λιβυκού συμφώνου το οποίο και υπέγραψαν Άγκυρα και Τρίπολη τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας στην Ελλάδα ερωτηθείς για το αν το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας θα αδειοδοτήσει τις έρευνες της ΤΡΑΟ σε θαλάσσιες περιοχές νοτίως του άξονα Ρόδου-Καρπάθου-Κρήτης απάντησε:

«Τα μηνύματά μας είναι πάντα, σε κάθε επίπεδο, ανοιχτά και ευθύτατα. Δεν μας αρέσουν τα τετελεσμένα εναντίον μας και ούτε δρούμε εμείς με αυτό τον τρόπο. Λέμε αυτό που κάνουμε, και κάνουμε αυτό που λέμε.

Παραδείγματος χάριν, εξακολουθούσαμε επί χρόνια να προειδοποιούμε τους Ελληνοκύπριους (και τους περιφερειακούς και άλλους συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) ότι οι μονομερείς απόπειρές τους να χαράξουν γραμμές στην Ανατολική Μεσόγειο παραβίαζαν ξεκάθαρα τα δικαιώματά μας και εκείνα των Τουρκοκυπρίων.

Καμία χώρα δεν μπορεί απλά να καθίσει ήσυχη, όταν οι άλλες υφαίνουν ιστούς που τόσο εμφανώς επηρεάζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Ειδικά μια χώρα όπως η Τουρκία που διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι αισιόδοξος για την επίτευξη υγιούς διαλόγου με την Ελλάδα, προφανώς σε άλλη μία ένδειξη υποκρισίας της τουρκικής διπλωματίας:

«Δεν είναι ποτέ αργά για γείτονες όχι μόνο να συζητούν, αλλά ακόμα και να ακούει ο ένας τον άλλον.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να περιλαμβάνει μια άσκηση δούναι και λαβείν και η κοινή γνώμη οφείλει να αισθάνεται άνετα με αυτό το γεγονός της ζωής. Τα μοντέλα συνεργασίας που προωθήθηκαν από την ίδια τη συμφωνία, όπως και τα συνοδευτικά έγγραφα που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Ιταλία, ως δύο μέλη της Ε.Ε., προσφέρουν περαιτέρω ιδέες».

(ΦΩΤΟ:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί