Τουρκικός «ξεσηκωμός» στην ελεύθερη Θράκη

Συγκεντρώσεις με αφορμή το δημοψήφισμα - Θετική η κυβέρνηση - Πολεμικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» πανηγυρίζει για την στήριξη «έκπληξη» που υπήρξε για την Τουρκία από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή, Μιχάλη Ιγνατίου, εμφανίστηκε ουσιαστικά να στηρίζει την τουρκική θέση, στην διαμάχη με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, φέρεται να αποδέχεται ότι εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για την σύγκρουση της Τουρκίας με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με ομιλητές υπουργούς του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλιου, απάντησε ότι «δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

«Δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών» αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η αντίδραση της Ολλανδίας οφείλεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών της Τετάρτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων και στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε θετικός δηλώνοντας ότι «προσπαθούμε οι σχέσεις με την Τουρκία να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Η Άγκυρα έσπευσε φυσικά να καλωσορίσει την θέση του Έλληνα υπουργού.

Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει να γνωρίζει ότι στην Θράκη δεν υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι ούτε Tούρκοι πολίτες, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά, τους οποίους δεν αφορά το δημοψήφισμα.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις ώθησαν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Μύκης στην Θράκη να υιοθετήσει αφίσα, η οποία κυκλοφόρησε στο Βέλγιο και δείχνει δυο φιγούρες να μάχονται κρατώντας τα σύμβολα του Σταυρού και της Ημισελήνου.

 

Αυτά θα ζήσουμε στην Θράκη;

https://www.youtube.com/watch?v=6xhsHxHt1Tk

EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu