• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκική «επίθεση» ΚΑΙ για Ρόδο και Κρήτη: «Δεν είναι Έλληνες»

Τουρκική «επίθεση» ΚΑΙ για Ρόδο και Κρήτη: «Δεν είναι Έλληνες»

krhth_girit
Ξεκινά με τουρκική «καταιγίδα» ειδήσεων η εβδομάδα

«Η πλειονότητα των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες».

Αυτό ισχυρίζεται τώρα ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαγιτζί, «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αρχιτέκτονας της παράνομης συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Λιβύη και την Τουρκία.

Η δήλωσή του έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την νέα έξοδο του Oruc Reis άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Γιαγιτζί δηλώνει, επίσης, κατηγορηματικά ότι η Τουρκία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το μοίρασμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, είναι ένα ορόσημο. Η Τουρκία μεγεθύνθηκε κατά το 1/4. Τράβηξε ένα φράχτη σε μία περιοχή 189.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», αναφέρει ο τούρκος αντιναύαρχος και πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Bahçeşehir (BAUDEGS), σύμφωνα με την ιστοσελίδα dha.com.tr.

«Μετά το Χατάι, είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επεκτείνεται. Στο σημείο αυτό είναι ανάγκη να αποφευχθούν κινήσεις που θα βλάψουν τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία οπωσδήποτε δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το μοίρασμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας», υπογραμμίζει ο Γιαγιτζί.

«Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, η συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας καταργείται. Η διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θα παραχωρήσετε περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών υδάτων. Αν φύγει αυτή η γραμμή, τότε καταργείται και η συμφωνία με τη Λιβύη, καταρρέει η πολιτική για τη Λιβύη, τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία μας στη Λιβύη και καταρρέει και η πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει.

ΑΙΓΑΙΟ

Λέει ο Γιαγιτζί πως η λέξη Αιγαίο είναι ελληνική, προσθέτοντας ότι «η ονομασία ενός χώρου μεταφέρει το πνεύμα του παρελθόντος και το μεταφέρει προς το μέλλον. Μεταφέρει το πνεύμα των γενιών πριν από μας. Τα ονόματα των χώρων δείχνουν την κυριότητα του έθνους. Τα ονόματα άλλαξαν μετά από τις κατακτήσεις. Αν αυτό έχει ελληνική ονομασία τότε φαίνεται σαν εκείνοι να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τουρκική ονομασία για ένα μέρος της Ελλάδας, επειδή θεωρούμε αυτό ως κυριαρχικό τους δικαίωμα, αλλά οι Έλληνες δεν κάνουν έτσι».

 «Σε βάρος του κόσμου μας διεξάγεται μία σοβαρή επιχείρηση διαμόρφωσης της γνώμης του. Λες και οι πρόγονοί μας πήραν αυτά τα νησιά από τους Ελληνες και με τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επέστρεψαν στους αρχικούς ιδιοκτήτες. Μα εμείς πήραμε αυτά τα νησιά από τους Βενετούς και τους Γενοβέζους. Δεν τα πήραμε από τους Ελληνες», προσθέτει και υπογραμμίζει:

«Στα νησιά αυτά μιλάνε ελληνικά. Επειδή έμειναν υπό την επήρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η γλώσσα τους ήταν τα ελληνικά και αυτήν μιλάνε. Η πλειονότητα των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες».

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ο τούρκος αντιναύαρχος δεν θα μπορούσε να μην απενάλθει στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, υποστηρίζοντας ότι «Η Ελλάδα κατάργησε τον όρο με τον οποίο τα παρέλαβε. Υπάρχει όρος για αποστρατικοποιημένο στάτους. Αυτοί λένε πως τα εξόπλισαν και τα στρατιωτικοποίησαν για νόμιμη άμυνα. Το σημερινό κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας από τότε που ιδρύθηκε, ποτέ δεν επιτέθηκε και δεν κατάλαβε κανένα νησί της Ελλάδας. Για αυτό το λόγο η δικαιολογία περί νόμιμης άμυνας είναι έωλη».

«Στην Νησιωτική Θάλασσα (έτσι ονομάζει το Αιγαίο) πέραν της Τουρκίας δεν υπάρχει άλλη παράκτια χώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα εξόπλισαν ενάντια στην Τουρκία. Αν δεν υπάρχει επίθεση της Τουρκίας, τότε δεν πρόκειται για άμυνα, αλλά ο στόχος τους είναι η επίθεση. Είναι ανάγκη αυτό να το ακούσουν όλοι. Ο στόχος για τον οποίο η Ελλάδα όπλισε τα νησιά της είναι να εισβάλει στη Δυτική Ανατoλία», καταλήγει.

Πηγή πληροφοριών: tourkikanea.gr