Τουρκικές αντιδράσεις επειδή ο Δένδιας έγραψε για… «Κωνσταντινούπολη» και «Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η ανάρτηση που έκανε στα αγγλικά στο twitter το Σάββατο (4.3.2023) ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να προαναγγείλει την χθεσινή επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τουρκικά ΜΜΕ και χρήστες του διαδικτύου ανέφεραν ότι ο Νίκος Δένδιας έγραψε για επίσκεψη σε «Κωνσταντινούπολη» και «Οικουμενικό Πατριαρχείο» και όχι για επίσκεψη σε «Istanbul» και «Πατριαρχείο του Φαναρίου» και όχι Οικουμενικό.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία υπήρξαν αντιδράσεις για το μήνυμα Δένδια στο twitter, επειδή ο Ελληνας ΥΠΕΞ στο μήνυμά του για την επίσκεψη στο Φανάρι δεν έγραψε «Istanbul» αλλά «Κωνσταντινούπολη» και επειδή χρησιμοποίησε τον όρο «οικουμενικό» δίπλα από το πατριαρχείο.

Μάλιστα, το θέμα πήρε διαστάσεις και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Η Hürriyet ανέφερε:

«Αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δένδια, ο οποίος παρακολούθησε τη λειτουργία στο Ελληνικό Πατριαρχείο του Φαναρίου για όσους έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στην Ελλάδα. Στο μήνυμα που πόσταρε στο Twitter για να δώσει πληροφορίες για το πρόγραμμά του πριν έρθει στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποίησε τις λέξεις «Κωνσταντινούπολη» για την Istanbul και «Οικουμενικός» αντί για «πατριάρχης».

(Newsit, skai – φωτο:eurokinissi)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί