Τουρκικά πυρά στον Έβρο κατά περιπόλου Ελλήνων και Frontex

Οι Τούρκοι ακόμη δεν μπορούν να αποδεχθούν το μεγάλο κάζο τους στον Έβρο.

Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επεισόδιο που λίγο έλειψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξελίχθηκε χθες Τρίτη στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει το τοπικό Evrosnews, περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή δύο Γερμανών και ενός Έλληνα αστυνομικού στην περιοχή Τυχερό Έβρου δέχθηκε πυρά (άγνωστο αν πρόκειται για αληθινά ή αβολίδωτα) από Τούρκους Στρατοφύλακες!

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα και ενώ δεν είχε νυχτώσει ακόμα στην περιοχή, δυο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με τον Έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς.

Σε εκείνο το σημείο εντόπισαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι και όταν προσπάθησαν να ελέγξουν σε ποια όρια κινούνταν και μήπως είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, δέχθηκαν έναν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.

Είναι άγνωστο αν ήταν αβολίδωτο ή κανονική σφαίρα, αλλά φρόντισαν και καλύφθηκαν αμέσως.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο, όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους Τούρκους Στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους. Δεν υπήρχαν πάντως κοντά τους λαθρομετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο, όπως συνέβαινε καθημερινά πριν λίγο καιρό.

Με την πρώτη ευκαιρία οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν στον Έβρο , μόνο που αυτή τη φορά μάρτυρες της τουρκικής θρασυδειλίας ήταν και Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί