Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επεισόδιο που λίγο έλειψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξελίχθηκε χθες Τρίτη στον Έβρο.
Όπως μεταδίδει το τοπικό Evrosnews, περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή δύο Γερμανών και ενός Έλληνα αστυνομικού στην περιοχή Τυχερό Έβρου δέχθηκε πυρά (άγνωστο αν πρόκειται για αληθινά ή αβολίδωτα) από Τούρκους Στρατοφύλακες!
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα και ενώ δεν είχε νυχτώσει ακόμα στην περιοχή, δυο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με τον Έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς.
Σε εκείνο το σημείο εντόπισαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι και όταν προσπάθησαν να ελέγξουν σε ποια όρια κινούνταν και μήπως είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, δέχθηκαν έναν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.
Είναι άγνωστο αν ήταν αβολίδωτο ή κανονική σφαίρα, αλλά φρόντισαν και καλύφθηκαν αμέσως.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο, όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους Τούρκους Στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους. Δεν υπήρχαν πάντως κοντά τους λαθρομετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο, όπως συνέβαινε καθημερινά πριν λίγο καιρό.
Με την πρώτη ευκαιρία οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν στον Έβρο , μόνο που αυτή τη φορά μάρτυρες της τουρκικής θρασυδειλίας ήταν και Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















