Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά, είναι «μη ρεαλιστικά».
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.
Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.
Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οικ. Πατριαρχείο: Στο Φανάρι ο Υφυπουργός Eξωτερικών της Ελλάδος
- Σύλληψη 50χρονου στην Κηφισιά για αρχαία – Κατασχέθηκαν τμήματα αμφορέων
- Ο απίστευτος λόγος που ένα σνακ πουλήθηκε σε δημοπρασία για δεκάδες χιλιάδες δολάρια (Photo)
- Οι Νεάντερταλ κυνηγούσαν γιγάντιους ελέφαντες που είχαν ταξιδέψει πάνω από 300 χιλιόμετρα, λένε ερευνητές
- Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ αποκλείουν αποστολή ναυτικών δυνάμεων στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με την Κάλας
- Ο Τραμπ θεωρεί ότι είναι ασαφές το ποιος μιλά εξ ονόματος της Τεχεράνης
- Ν. Παπαθανάσης: Καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη επιχ. δανειακών συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας η 29η Μαΐου 2026
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025
- Πόλεμος και εξαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο – Αυτός ο αριθμός τα λέει όλα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας









