• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το ΒΙΝΤΕΟ της χθεσινής ΝΤΡΟΠΗΣ! Ποιοι και πως ευθύνονται για την «επίθεση» στην Ελλάδα

Το ΒΙΝΤΕΟ της χθεσινής ΝΤΡΟΠΗΣ! Ποιοι και πως ευθύνονται για την «επίθεση» στην Ελλάδα

metanastes_eu
Ανήκουστο...

Όπως σας μεταδώσαμε χθες, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, προκλήθηκε αναταραχή κατά της Ελλάδας, στην συζήτηση για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ισπανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, δίχως ντροπή και την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει και τα σύνορα της Ευρώπης, επιτέθηκε στην πατρίδα μας, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για ακροδεξιά ρητορεία με σφραγισμένα σύνορα και περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων, μετά τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της χώρας (ΕΔΩ).

Στην ουσία έβαλαν την Ελλάδα στην μέση μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «παράνομες επαναπροωθήσεις», επειδή επιστρέφει αλλοδαπούς πίσω στην Τουρκία και δεν τους δέχεται στα εδάφη της, όπως έπραττε η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, προς την Κομισιόν:

Πρόσφατες αναφορές στα ελληνικά και διεθνή μέσα, συνοδευόμενες από σημαντικό αριθμό μαρτυριών και οπτικοακουστικού υλικού, αναφέρονται σε  επικίνδυνες πρακτικές όπως η άρνηση διάσωσης διαπλεόντων εν κινδύνω το Αιγαίο σε αναζήτηση ασύλου, καθώς και σε επί τόπου επαναπροωθήσεις ακόμα και με χρήση πλωτών «σκηνών». Οι ελληνικές αρχές αρνούνται αυτές τις κατηγορίες, επικαλούμενες αντιθέτως διαρκώς αυξανόμενες αριθμητικά, διασώσεις ναυαγών.

Τα καταγγελλόμενα, αν είναι αληθή, συνιστούν βαρύτατες παραβιάσεις των Θεμελιωδών δικαιωμάτων, του Ενωσιακού και του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτά τα λόγια λοιπόν οδήγησαν σε όλα αυτά που συνέβησαν χθες εις βάρος της Ελλάδας.

Μάλιστα ο Κ.Αρβανίτης δεν έμεινε εκεί και… ενημέρωσε την Ευρώπη, ίσως και την Τουρκία, πως η Ελλάδα ετοιμάζει πλωτό φράχτη, βορειοανατολικά της Λέσβου (ΕΔΩ), για να εμποδίσει τις ροές αλλοδαπών.

Η ιστορία ξεκίνησε από τα μέσα Μαΐου (ΕΔΩ), όταν ο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Κομισιόν στην οποία κατήγγειλαν την Ελληνική κυβέρνηση, άρα την Ελλάδα, πως προσπαθεί να θεσπίσει μυστικά κονδύλια στην διαχείριση του «μεταναστευτικού».

Η κυβέρνηση όντως είχε καταθέσει νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται η ύπαρξη μυστικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ή μάλλον, όπως όλοι αντιλήφθηκαν, κατά τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, για την αντιμετώπιση οργανωμένου σχεδίου εισβολής από την Τουρκία.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως διαμαρτυρήθηκαν και… ανησυχούν σχετικά με το «πώς θα εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αυτά τα μυστικά κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν με σεβασμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, προτεραιοποιώντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο»!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ.

Η κυβέρνηση της χώρας αποκαλέστηκε μάλιστα «ακροδεξιά», με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να επαναλαμβάνει πως η αποστολή αλλοδαπών είναι έργο Ερντογάν και να ζητά να παρθεί πίσω ο όρος «ακροδεξιός».

Σήμερα βρήκαμε το ρεπορτάζ από το χθεσινό περιστατικό και σας το παραθέτουμε: