• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το θέμα είναι σοβαρό! Γι΄αυτό θέλει η Τουρκία την Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το θέμα είναι σοβαρό! Γι΄αυτό θέλει η Τουρκία την Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καμπανάκι« οι τελευταίες εξελίξεις... Εμπλοκή του Τζορτζ Σόρος!

Όπως διαβάσατε χθες στο el.gr (ΕΔΩ), η Τουρκία «στρατολογεί» 100 MKO, προκειμένου να ζητήσει την Κρήτη στην Χάγη. Παράλληλα, θέλει να ξεκινήσει έρευνες, νότια της μεγαλονήσου, στην περιοχή που περιέχεται στο παράνομο μνημόνιο που σύναψε ο Ερντογάν με τον ισλαμιστή Σάρατζ στην Λιβύη.

Συγκεκριμένα, η πετρελαϊκή εταιρεία Turkish Petroleum(TPAO) έκανε αίτηση στην κυβέρνηση του Σάρατζ για να της δοθεί η άδεια για την διενέργεια έρευνας υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΑΟΖ Λιβύης Τουρκίας νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Ας δούμε όμως κάποια πράγματα για την Κρήτη και γιατί την θέλουν οι Τούρκοι και όχι μόνο!

Πρόκειται για την δεύτερη ελληνική Μεγαλόνησο της Ανατολικής Μεσογείου.

Λόγω της εξαιρετικής γεωπολιτικής σημασίας της Κρήτης, που οφείλεται κυρίως στην γεωγραφική της θέση (Αφροευρασία), οι Κρητικοί αναγκάστηκαν να αποκρούσουν πολλές επιθέσεις, αρχής γενομένης το 268 μ.Χ., από Γότθους, Βάνδαλους, Σλάβους και Άραβες. Οι επιθέσεις αυτές στόχευαν στο να αποκόψουν την Κρήτη από την Κωνσταντινούπολη, με προφανή σκοπό να αποδυναμώσουν γεωστρατηγικά το Βυζάντιο. Αυτό συνέβη τελικά το 1204 από τους Φράγκους, οι οποίοι, όμως, πούλησαν το νησί στους Βενετούς.

Η περίφημη Κρητική Αναγέννηση αποτέλεσε τον πυρήνα της κρητικής πολιτισμικής αντίστασης. Ντόπιοι συγγραφείς καλλιέργησαν τη ελληνική λαϊκή γλώσσα της Κρήτης (κρητική διάλεκτος) και, καθαρίζοντάς την από ιταλικά δάνεια, δημιούργησαν περίφημα συγγραφικά έργα με αποκορύφωμα τον «Ερωτόκριτο» του Βιτζέντζου Κορνάρου, ύμνο στην ελληνική γλώσσα.

Την οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη της Κρήτης διέκοψαν απότομα οι Τούρκοι που το 1669 κατέκτησαν το νησί. Στα πλαίσια της πολιτικής εκτουρκισμού αλλοεθνών πληθυσμών, η οθωμανική αυτοκρατορία επέβαλε στην Κρήτη καθεστώς, το οποίο  το χαρακτήριζαν η παρεμπόδιση του ελεύθερου εμπορίου, οι εξισλαμισμοί και οι εκτελέσεις των αντιφρονούντων. Τα τουρκικά γεωπολιτικά σχέδια ολοκληρωτικής αφομοίωσης της Κρήτης στο δόγμα του οθωμανικού Ισλάμ αδυνατούσαν να εδραιωθούν χάριν της παλλαϊκής αντίστασης των Κρητών. Εξεγέρσεις, όπως του Δασκαλογιάννη στα Σφακιά, κρατούσαν απασχολημένη την τουρκική διοίκηση του νησιού στέλνοντας, ήδη από το 1770, προμηνύματα λευτεριάς στο Σουλτάνο.

Η πολυπόθητη ένωση με την Ελλάδα πραγματώθηκε αργότερα με τη συνθήκη του Λονδίνου το 1913.

Μια μικρή ιστορική αναδρομή αρκεί, λοιπόν, για να κατανοήσει κανείς την ζωτικής σημασίας γεωπολιτική θέση της Κρήτης για την Ελλάδα και το γιατί η Τουρκία την θέλει ξανά υπό κατοχή. Βέβαια, όπως δείχνει ο αρχικός χάρτης, θέλουν μόνο τα 3/4, καθώς στον νομό Χανίων υπάρχουν οι αμερικανικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Σούδα. Δεν θέλουν να προκαλέσουν τον «γίγαντα».

Η Άγκυρα θεωρεί ότι στις περιοχές που ζουν ή έχουν ζήσει μουσουλμάνοι, έχει, ως αυτοαποκαλούμενη προστάτιδα δύναμη της μουσουλμανικής κληρονομιάς, την ιστορική υποχρέωση (δικαίωμα) γεωπολιτικής παρέμβασης. Τέτοια περιοχή είναι, σύμφωνα με τους Τούρκους, η Κρήτη, στην οποία έχουν ζήσει μουσουλμάνοι. Προς επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης αρκεί να διαβάσει κάποιος το βιβλίο «ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ» της Τουρκάλας συγγραφέως, Σαμπά Αλτινσάι. Πάνε πολλά χρόνια που παρουσιάστηκε και στην Αθήνα, ενώ η μετάφραση του επιχορηγήθηκε τότε από το Υπουργείο Πολιτισμού(!) της γείτονας χώρας.

Το βιβλίο εξιστορεί το πως ζούσαν «αδερφωμένοι» Χριστιανοί και «Κρήτες» μουσουλμάνοι την κοινή τους μοίρα (για τις σφαγές των μη μουσουλμάνων που πλήρωναν από πάνω και χαράτσι, ούτε λόγος)! Η Αλτινσάι είχε καλέσει δε το κοινό, να αφήσει στην άκρη τις θρησκείες και να ενωθούν όλοι κάτω από την κρητική(;) ταυτότητα. Εδώ η συγγραφέας εγείρει εμμέσως πλην σαφώς θέμα «ανεξάρτητης» Κρήτης, υπό την επικυριαρχία, συμπληρώνουμε εμείς, της Άγκυρας (βλ. Κύπρος). Όσο για τους… «μουσουλμάνους Κρήτες» της Αλτινσάι: «Δεν είστε από την Ανατολή, μηδέ από την Αραπιά, μοναχάς είστε χαλίσικοι Κρητικοί, έχετε αίμα ελληνικό και γροικήσετέ το», τους έλεγαν τότε οι συμπατριώτες τους.

Η Αθήνα οφείλει να επαγρυπνά σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην επικρατήσουν απόψεις του τύπου ότι η Κρήτη πέφτει πολύ μακριά από την Αθήνα, όπως παλιότερα ειπώθηκε για την Κύπρο.

Οι Τούρκοι επιθυμούν διακαώς να εντάξουν την Κρήτη στην γεωπολιτική σφαίρα επιρροής τους, εποφθαλμιούν όχι μόνο την γεωγραφική της θέση αλλά και την ύπαρξη κοιτασμάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιούν, στις μέρες μας, τις ΜΚΟ, καθώς στην Άγκυρα είναι της άποψης πως αυτές θα αλλάξουν τον πλανήτη. Η Τουρκία θέλει αυτό να το χρησιμοποιήσει εις βάρος του Ελληνισμού! Πολύ σοβαρό θέμα! Στην τουρκική προσπάθεια θα συμμετέχουν και ΜΚΟ που βρίσκονται στην Ελλάδα και υποδέχονται παράνομους μετανάστες;

Μάλιστα σοκάρει η αποκάλυψη πως οι ΜΚΟ που ξεκινούν την προσπάθεια αρπαγής της Κρήτης, θα κινηθούν, βάσει μίας πολύ καλά μελετημένης έρευνας, ενώ χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος!!!!

ΔΕΙΤΕ:

«Κάθε αντίδραση στον κόσμο, που προέρχεται πλέον από μεμονωμένα άτομα ή μέσω ΜΚΟ, επιτυγχάνει κάποιο αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτή την πανδημία οι αγωγές μέσω των ΜΚΟ θα είναι πολύ σημαντικές. Έτσι όταν αναλάβουμε κοινή δράση ο σύνδεσμός μας μαζί με άλλες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα φέρουμε εις γνώση της διεθνούς κοινότητας τα δικαιώματα που έχει η Τουρκία», δήλωσε χθες ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ιλίας Τοπσακάλ.

Οι Κρητικοί βλέπουν τώρα τον κίνδυνο να έρχεται και αντιλαμβάνονται γιατί κάποιοι κινούσαν και ίσως ακόμα κινούν θέμα «ανεξάρτητης Κρήτης»!

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια δήθεν (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το πραγματικό μπαϊράκι της Κρήτης είναι το παρακάτω, κατά τον ελληνικό αγώνα εναντίον των Τούρκων, και όποιος το αρνείται θα πρέπει να δώσει λόγο σε όλους τους Έλληνες: