Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να «βγάλει λάδι» την Τουρκία – Ρωσική παρέμβαση

Μήνυμα στην Ελλάδα...

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ΝΑΤΟ προσπαθεί να «κουκουλώσει» το περιστατικό όπου τουρκικά πλοία απείλησαν γαλλική φρεγάτα. Χαρακτηριστικό των προθέσεων της Δυτικής Συμμαχίας είναι πως ανέθεσαν στην Βρετανία, σύμμαχο της Τουρκίας, να… διαλευκάνει την υπόθεση.

Η Ρωσία, βλέποντας «ταραχή», σπεύδει να «πλησιάσει« τους δυσαρεστημένους.

Έλληνες ανταποκριτές κοντά στην Μόσχα αναφέρουν πως «κάτι δεν πάει καλά με την λογική της Συμμαχίας, της οποίας είμαστε μέλος από το 1952, πληρώνοντας αδρά για την άμυνα, την οποία είναι πολύ αμφίβολο αν και τι είδους υποστήριξη θα εξασφαλίσουμε αν την χρειαστούμε».

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και πιθανή επόμενη Πρέσβειρα στην Αθήνα, εκτιμά, αναφερόμενη στην επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, ότι η Συμμαχία έχει χάσει την ιστορική του μνήμη και τον προσανατολισμό του στον χώρο, αναποδογυρίζοντας την στοιχειώδη λογική.

Αυτή την λογική, την οποία καταστρατηγεί το ΝΑΤΟ και στην Μεσόγειο, επιτρέποντας στην Τουρκία να αλωνίζει εις βάρος της Ελλάδας.

 Η Ρωσίδα εκπρόσωπος έσπευσε να επικρίνει ξανά και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έχει σπεύσει να υποστηρίξει ότι η Ρωσία και ο πρόεδρός της θα είναι οι μόνοι ωφελημένοι από μια ελληνοτουρκική σύγκρουση, αλλά και ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τις ενεργειακές της πηγές ως «όπλα» στη συνεργασία της με την Ευρώπη.

«Δεν είναι στις αρχές μας ούτε να προκαλούμε, ούτε να υποστηρίζουμε κάποιες σιγοκαίουσες συγκρούσεις, ούτε να ανάβουμε καινούργιες. Ενδιαφερόμαστε για ένα σταθερό, κατανοητό σύστημα διεθνών σχέσεων για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μ. Ζαχάροβα, επαναλαμβάνοντας τις γενικές αρχές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής για επίλυση των διαφορών με συνομιλίες και βάσει του Διεθνούς Δικαίου (σ.σ. η Ρωσία έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που συμφέρει την Ελλάδα, σε αντίθεση με Τουρκία αλλά και ΗΠΑ). Η Ζαχάροβα απέφυγε βέβαια να υπεισέλθει στις «ελληνοτουρκικές» λεπτομέρειες.

Άλλωστε, η Μόσχα δεν έχει λόγο να ασχολείται με τις διαφωνίες δύο μελών του ΝΑΤΟ, αν δεν της ζητηθεί κάτι τέτοιο ή αν δεν την εμπλέξει κάποιος στην αντιπαράθεση, όπως υποστηρίζουν οι ανταποκριτές, φιλικά προσκείμενοι σε μία ελληνορωσική προσέγγιση.

Τέλος, η Ζαχάροβα, έστειλε μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση, καλώντας να μην ξεχνιέται η «ιστορία των διμερών σχέσεων», όπως και η ιστορία των δεκάδων αμερικανικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί