Το μισό Αιγαίο ζητά ο Ερντογάν! Τι θα απαντήσει ο Μητσοτάκης;;;

Ο συνομιλητής του πρωθυπουργού έρχεται ως «ειρηνοποιός» για αρπάξει!!!

Για «διαφορές» που πρέπει να επιλυθούν με «διμερή διάλογο», αν και η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μοναδική διαφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στις δύο χώρες, έκανε λόγο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ως «ειρηνοποιός», ερμηνεύοντας αλά Τούρκα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για πραγματοποίηση μιας διεθνούς διάσκεψης για τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η διατήρηση του ήρεμου περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί κοινό μας συμφέρον. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα σχετικά με την κατανομή των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας θα επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Για αυτό καταρχήν είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί η νοοτροπία που αγνοεί την Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η πρόταση μας για την διοργάνωση μιας “Διάσκεψης Ανατολικής Μεσογείου” με σκοπό τον διάλογο και τη συνεργασία, είναι ακόμη στο τραπέζι. Κατά παρόμοιο τρόπο πιστεύουμε πως τα προβλήματα στο Αιγαίο πρέπει να επιλυθούν με διμερή διάλογο», δήλωσε, ενώ συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις ανατολικά της Κρήτης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί