Το λιβυκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την συμφωνία Αθήνας/Ρώμης – Ζητά συμμετοχή στην ΑΟΖ κατά της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Λιβύη θα επιδιώξει να συμμετάσχει στην συμφωνία με στόχο να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές επιδιώξεις στη Μεσόγειο»

Το Λιβυκό κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ κατά της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, ενέκρινε την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στην Μεσόγειο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του σώματος, Ταλάλ αλ Μιχούμπ, τόνισε ότι η Λιβύη θα επιδιώξει να συμμετάσχει στην συμφωνία με στόχο να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές «επιδιώξεις στην Μεσόγειο», τις οποίες χαρακτήρισε απειλή «για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην χώρα μας και στην περιοχή».

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο, η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία απορρίπτουν σθεναρά η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι διεθνιστές στηρίζουν τον Σάρατζ και ως εκ τούτου οργανώνουν επιχειρήσεις φιάσκο, όπως η «irini», η οποία υποτίθεται θα αποτρέπει την Τουρκία από το να μεταφέρει όπλα στην Λιβύη, αλλά τελικά αφήνει μια Ελληνική φρεγάτα μόνη απέναντι σε 3+4 τουρκικές (ΕΔΩ).

Αν η Τουρκία απομακρυνόταν από την Λιβύη, τότε ο Χάφταρ θα επικρατούσε και η Ελλάδα θα υπέγραφε ΑΟΖ και με την βορειοαφρικανική χώρα!

Κάποιοι όμως δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει…

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής Α.Σάλεχ έχει ταχθεί κατά του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ η Μόσχα τον θεωρεί πιο ουσιαστικό στην πολιτική από τον Χάφταρ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί