Το ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ με την Τουρκία! Αχνοφαίνεται σχέδιο προδοσίας των Ελλήνων (vid)

Η θέση της Αθήνας...

Εντός της περιοχής που δεσμεύει η παράνομη τουρκική Navtex, σε διεθνή ύδατα άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βρίσκεται από τις 17.00 της Δευτέρας το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, καθώς το τουρκικό ερευνητικό έχει κλείσει τον πομπό του, αναφέρουν πως το Oruc Reis κινείται νοτιοδυτικά, γύρω στα 30 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. Δεν έχει απλώσει μέχρι στιγμής καλώδια, προκειμένου να προσποιηθεί πως κάνει έρευνες. Αν η πορεία του παραμείνει ίδια, θα περάσει αρκετά νοτιότερα από τα 6,5 μίλια που είναι το όριο της Navtex και θα κατευθυνθεί προς το νοτιοδυτικό άκρο της. Το σεισμογραφικό συνοδεύουν έξι τουρκικά πολεμικά πλοία.

Αφού κινηθεί στην περιοχή, ενδέχεται να καταλήξει μια «ανάσα» από τα χωρικά ύδατα του ακριτικού μας νησιού.

Η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της και πλέον αυτό το ξέρουν οι Ευρωπαίοι.

Θέλουν να πείσουν την κοινή γνώμη πως εκεί είναι δική τους περιοχή, καθώς δεν λογαριάζουν το Καστελόριζο, το οποίο, βάσει διεθνούς Δικαίου, έχει υφαλοκρηπίδα.

Όπως δήλωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Το Oruc Reis ξεκίνησε τις σεισμικές ερευνητικές του δραστηριότητες από εκεί που σταμάτησε μετά από ένα μήνα συντήρησης και επισκευής. Αυτές οι δραστηριότητες, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 22 Οκτωβρίου 2020 βρίσκονται εντελώς εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, 15 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο πεδίο της Τουρκίας και η ηπειρωτική Ελλάδα είναι 425 χιλιόμετρα μακριά».

Λέει λοιπόν η Τουρκία στην κοινή γνώμη πως το Oruc Reis πλέει 15 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα Τουρκίας και 425 χλμ από την ελληνική ηπειρωτική επικράτεια, καθώς η Άγκυρα δεν λογαριάζει καθόλου τα νησιά. Οι Τούρκοι παρουσιάζονται ως οι αδικημένοι και αναφέρουν πως μόνο αν η Ελλάδα δεχτεί να παρεκκλίνει από τον χάρτη της Σεβίλλης μπορεί να βρεθεί λύση. Να παρεκκλίνει δηλαδή η χώρα μας από το Διεθνές Δίκαιο.

Πως απαντούν οι Ευρωπαίοι;

Όπως είδαμε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε λόγο για «εξερευνήσεις σε αυτή την διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή». Υποβοηθά λοιπόν το Βερολίνο την τουρκική προπαγάνδα, χαρακτηρίζοντας την περιοχή «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΙΜΗ». Προδοσία εις βάρος του Ελληνισμού, ονομάζεται αυτό στην γλώσσα των Βρυξελλών, καθώς η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο φιλότουρκος Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορρέλ, δήλωσε ελαφρά τη καρδία:

«Λοιπόν, προσωπικά δεν ξέρω. Γνωρίζω ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε προπαρασκευαστική διαδικασία, υπάρχουν επαφές σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων. Δεν έχουν ξεκινήσει επίσημα. Αλλά ξέρω ότι τουλάχιστον χθες έγιναν προπαρασκευαστικές συνομιλίες. Αναρωτιέμαι τι πρόκειται να συμβεί μετά την ανακοίνωση της Navtex από την Τουρκία. Δεν πρόκειται να βοηθήσει σίγουρα. Αλλά ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί παρόλα αυτά».

Να ξεκινήσει δηλαδή η Ελλάδα διευρευνητικές επαφές, με την Τουρκία να προκαλεί άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θέλοντας να κατηγορήσει την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές θέσεις.

Δείτε τον Μπορέλ να λέει τα παραπάνω στο 4.13. Αν παρατηρήσετε το ύφος και την στάση του σώματος, μιλά και λες θέλει να βγάλει κάποια υποχρέωση ή ίσως είναι απογοητευμένος από την πορεία των πραγμάτων:

ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ: Οι Ευρωπαίοι ξέρουν! Δεν θέλουν να αντιδράσουν επειδή υπάρχουν συμφωνίες με την Τουρκία; Αυτό είναι το καλό σενάριο.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ είναι να γίνονται όλα σε συνεννόηση, προκειμένου να πληγούν ανεπανόρθωτα τα Ελληνικά συμφέροντα. Εκτός και αν παρουσιαστεί ξαφνικά η Ρωσία και δώσει την «λύση», ανεβάζοντας το πρεστίζ της στο Αιγαίο, με την Ευρώπη να παρουσιάζεται ως ανίκανη να παρέμβει.

Η Αθήνα, η οποία μέχρι στιγμής έχει αμυνθεί επιτυχώς, χάρη στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και στις διπλωματικές συμφωνίες για την ΑΟΖ, οφείλει να δει ξεκάθαρα πως κάποιοι εντός Ένωσης την υπονομεύουν και να κινηθεί αναλόγως!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί