Οι χθεσινές δημόσιες… αγκαλιές Μητσοτάκη-Ζελένσκι στο Βίλνιους προκάλεσαν νέες «θύελλες»!
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter, σχολιάζοντας το τετ α τετ που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε «συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Οδησσό»!!
Αναλυτικά το μήνυμά του:
«Στο Βίλνιους, συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό @KMitsotakis να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα και τον λαό της για τη σταθερή υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
Συζητήσαμε την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό.
Είμαι ευγνώμων στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την προθυμία του να συμμετάσχει στην επερχόμενη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία και να εργαστεί μαζί για να προσελκύσει περισσότερους συμμετέχοντες από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου».
Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές, που ήρθαν για δεύτερη φορά προ τετελεσμένων λόγω του Ζελένσκι, διέψευσαν τα περί «διμερών συμφωνιών» και αναφέρθηκαν -επίσης γενικά και αόριστα- σε «συμφωνίες Ε.Ε.-Κιέβου».
Και τα σενάρια που «ακούγονται» είναι πολλά, όπως επί παραδείγματι το θέμα της φερόμενης παραχώρησης μαχητικών F-16 που «παίζει» και σε ρωσικά ΜΜΕ (Δείτε ΕΔΩ), κάτι που επίσης διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση.
Μένει να δούμε πάντως στην πράξη τι είδους «συμφωνίες» είναι εκείνες για τις οποίες τόσο πολύ κόπτεται ο Ζελένσκι και τις επικαλείται κάθε φορά που αναφέρεται στο ταξίδι του Μητσοτάκη στην Οδησσό:
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο
- Το τηλεσκόπιο Webb κατέγραψε μυστηριώδεις κόκκινες κουκκίδες και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι (Photo)
- Θα είναι η επόμενη; Αυτά φοβάται η Τουρκία βλέποντας τι συμβαίνει με το Ιράν
- Πρόεδρος Λιβάνου: Οι σημερινές ισραηλινές επιθέσεις στα νότια της χώρας είναι προοίμιο χερσαίας εισβολής
- Γ. Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης – Μόνο με επιβάτες, χωρίς οχήματα αναχώρησε το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»
- Μεγάλη ανακάλυψη στο Λούξορ: 22 σαρκοφάγοι και 8 σφραγισμένοι πάπυροι κρύβουν μυστικά αιώνων









