Θράκη αυτοί, Πόντο εμείς! Σε εφαρμογή το σχέδιο διαμελισμού, λίγοι αντιλαμβάνονται τις ραγδαίες εξελίξεις! vid

Καθόλου τυχαία η επαφή με Έλληνες της περιοχής...

Η προξενική αντιπροσώπευση της χώρας μας στην Τουρκία και της γείτονας χώρας στην Ελλάδα στερείται αναλογικότητας.

Αυτήν την στιγμή, η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Τουρκία από δύο γενικά προξενεία σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ένα προξενείο στην Αδριανούπολη, και ένα προξενικό γραφείο στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, ενώ η Τουρκία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τέσσερα γενικά προξενεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Ρόδο. Στα δύο τελευταία μάλιστα παρατηρείται έντονη υπονομευτική δραστηριότητα από την πλευρά της Τουρκίας, με το βλέμμα στην ελεύθερη Θράκη και το μισό Αιγαίο.

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε περιοχές της Ρωσίας που ζουν Έλληνες του Πόντου, συζητείται εντόνως η λειτουργία ελληνικού γενικού προξενείου στην Τραπεζούντα με αντιπροσωπεία και στην Σαμψούντα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες (ίσως και περισσότεροι) εξισλαμισθέντες Έλληνες του Πόντου μιλούν ακόμα και σήμερα την ποντιακή διάλεκτο της Ελληνικής Γλώσσας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα είχε νόημα η δημιουργία ενός Ελληνικού Ινστιτούτου στην περιοχή, στο οποίο θα φοιτούν όσοι Έλληνες επιθυμούν και θα μαθαίνουν την ιστορία της Ελλάδας και όχι της «Νέας Ελλάδας», όπως ατυχώς ξεστόμισε ο κ. Δένδιας κατά την επίσκεψή τους σε πόλεις της Ρωσίας, όπου ζουν Έλληνες της περιοχής.

Με άλλα λόγια σόου στην Θράκη οι Τούρκοι, την οποία θα επισκεφτεί την ερχόμενη Κυριακή ο Τσαβούσογλου, ουσιαστική πολιτιστική διείσδυση στον Πόντο των Ελλήνων η Αθήνα.

Θα αναρωτηθεί κανείς, η Ελλάδα που συζητάει πλέον αποδοχή σχεδίου Ανάν για την Κύπρο (ΕΔΩ), θα προβεί σε τέτοιες κινήσεις στον Πόντο;

Μα δεν πρόκειται για σχέδιο της Ελλάδας! Το διεθνιστικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή προβλέπει αλλαγή συνόρων και αυτονόμηση περιοχών, τόσο στην Θράκη και στο Αιγαίο, όσο και μέσα στην σημερινή Τουρκία με την αυτονόμηση του Πόντου. Για αυτό και ξαφνικά υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το εν λόγω σχέδιο είναι εκπονημένο εδώ και πολλά χρόνια και επιδιώκει την δημιουργία ξεχωριστών περιφερειών, όπως αυτής των παραλίων της Μικράς Ασίας και των ανατολικών νησιών μας με πρωτεύουσα την Σμύρνη (ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ), αυτή της Θράκης (ένωση ανατολικής με την ελεύθερη δυτική) και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και αυτή του Πόντου με πρωτεύουσα την Τραπεζούντα, εκεί δηλαδή που θα μπορούσε η Ελλάδα να ιδρύσει προξενείο!

Το προαναφερθέν σχέδιο του ΝΑΤΟ έχει αποκαλύψει στο βιβλίο του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» ο Δημοσθένης Λιακόπουλος από το 2001 και κάνει λόγο για αλλαγή συνόρων και διαμελισμό της περιοχής μας σε περιφέρειες. Αυτό είναι το σχέδιο! Το τι ακριβώς θα συμβεί, θα το δει κανείς στην πράξη.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ λοιπόν η επίσκεψη Δένδια σε περιοχές Ελλήνων του Πόντου στην Ρωσία. Τα διεθνιστικά σχέδια υπάρχουν και το θέμα είναι πόσο ικανή είναι μία χώρα, προκειμένου να ελιχθεί μέσα από αυτά (όπως δυστυχώς κάνει η Τουρκία), έτσι ώστε να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και όχι να γίνεται λόγος για «Νέα Ελλάδα με ιστορία μόλις δύο αιώνων», λες και ο ΥΠΕΞ ήθελε να διαβεβαιώσει κάποιους πως η χώρα μας δεν έχει ιστορικές βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου και απλά λειτουργεί ως «εργαλείο» προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Στο Βιτιάζεβο της Ανάπας στην Ρωσία, τον υπουργό μαζί με την πρέσβειρα της Μόσχας Αικατερίνη Ναυσικά, που τον συνόδευε, τον υποδέχτηκε το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου «Γοργιππία» Ανάπας του Χαζαρίδη Μωυσή.

Επιπλέον κατά την επίσκεψη του, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το εργοστάσιο του Βαλέριου Ασλανίδη, όπου του παρέθεσε γεύμα. Το εργοστάσιο στην πραγματικότητα αποτελεί και ένα μουσείο ελληνικής ιστορίας με αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου.

Όπως δήλωσαν οι Έλληνες της περιοχής, «χρόνια περίμεναν αυτή την στιγμή και πριν περίμεναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες τους και αυτή είναι η αλήθεια το πόσο μεγάλη είναι η αγάπη όλων των αδελφών μας Ποντίων της Ρωσίας για την πατρίδα Ελλάδα».

Στο τέλος η διαπίστωση όλων ήταν ότι εκεί στα παράλια του Καυκάσου και του Εύξεινου Πόντου υπάρχει ζωντανή μία μικρή και υπερήφανη Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί