Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε εκδήλωση του κεντρικού δήμου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με αφορμή την αυριανή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Μιλώντας μπροστά από το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο κ. Αγγελούδης έστειλε το μήνυμα πως «ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση των γενοκτονικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στον Πόντο δεν πρόκειται να σταματήσει». Τόνισε, δε, το χρέος «να εντείνουμε τις προσπάθειες, να συντονίσουμε τον βηματισμό μας, ώστε ολόκληρος ο κόσμος να μάθει την πραγματική αλήθεια, τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στον αφανισμό 353.000 ψυχών».
Αποτίοντας φόρος τιμής στα θύματα του Πόντου «που 106 χρόνια μετά ζητούν ακόμη δικαίωση», ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «στυγνό έγκλημα», υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία είναι ενεργή, αλλά, κυρίως ζώσα, και διεκδικεί το δικαίωμα της δικαίωσης, της αναγνώρισης και της συγγνώμης.
Στην εκδήλωση με τίτλο «Φλόγα στη Μνήμη», χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου – Τσαρτσίδου, ο αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αναστάσιος Αντωνιάδης και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Όλια Βασιλάκη.
Παρέστησαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της Θεσσαλονίκης, Ποντιακών ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων κ.ά.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ποντιακά τραγούδια και χορούς, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων του Πόντου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εισήγαγαν μέσω ταχυδρομικού δέματος 62 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
- Θεοδωρικάκος: Οι τρεις προκλήσεις για την Ελλάδα του 2030
- Επικό βίντεο: Κάλεσαν Ινδό μετανάστη στο μικρόφωνο και τους έκανε “ρόμπα”!
- Δείτε σε ποιά νησιά μειώνεται κατά 30% ο ΦΠΑ
- Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο
- Eurobasket-Προπονητής Ισραήλ: «Θα πρέπει να φέρουμε ένα M16 για να σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο»
- Αντιδράσεις από την αγορά: «Δεν ακούσαμε τίποτα για την κατάργηση μνημονιακών βαρών στις επιχειρήσεις»
- Live η συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη: «Κάναμε την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της κλίμακας εισοδήματος»
- Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα 76χρονος Σέρβος
- Πυρκαγιές στην Ιβηρική: Πάνω από 700 πυροσβέστες στην Πορτογαλία, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΦΠΑ

ΔΕΘ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ

ΜΕΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΜΕΤΡΟ

ΦΟΡΟΙ
