Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλάζοντας το σύνολο σχεδόν των Υπουργών της προηγούμενης του κυβέρνησης.
Οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί, όπως ο Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, έμειναν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος, ενώ μόνο οι Υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού και Υγείας παρέμειναν στην ίδια θέση.
Τα βιογραφικά των νέων Υπουργών πλούσια και βαριά, με σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια, πολύγλωσσοι, με κάποιους από αυτούς να μιλάν και αραβικά. Επίσης το σύνολο τους έχει μακρά πορεία στον εργασιακό τομέα, με τους περισσότερους να έχουν βρεθεί σε θέσεις κλειδιά ή να έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εταιρείες όπως οι Υπουργοί Υγείας και Πολιτισμού και Τουρισμού.
Όπως σημειώνουν αναλυτές το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο μοιάζει περισσότερο τεχνοκρατικό, παρά πολωτικό σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαφορές με την Ελλάδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο!!!
Βλέπουν περισσότερη διπλωματία και λιγότερη ένταση!!!
Άραγε ένας αυτοδύναμος Μητσοτάκης και ένας… τεχνοκράτης Ερντογάν θα σβήσουν για… πάντα την πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, λύνοντας τα πάντα… ειρηνικά και με διπλωματία όπως το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου;;;
Οι Τούρκοι άλλωστε, ασχέτως του ποιου προσωπείου έχουν, δεν ξεχνούν ποτέ τις επιδιώξεις τους!!! Μένει να φανεί, αν ο Ερντογάν, προκειμένου να επανεκλεγεί, αποφάσισε να αφήσει για την ώρα τους μεγαλο-ιδεατισμούς και να επικεντρωθεί απλά στην «λύση» των προβλημάτων στο Αιγαίο και σε όσα υπαγορεύουν τα διεθνιστικά σχέδια για διαμοιρασμούς στην ευρύτερη περιοχή!!!
Ο καθηγητής Εξωτερικής Πολιτικής, Χουσεΐν Μπαγκτσί, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε αισιόδοξος και σκιαγράφησε το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας:
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μικελάντζελο Πιστολέτο: Ο 92χρονος καλλιτέχνης παρουσίασε έργο του στη σκιά των Μεγάλων Πυραμίδων της Γκίζας, vid
- Τα νεότερα για το τουρκικό C-130 που συνετρίβη – Πώς το έμαθε ο Ερντογάν
- Παναθηναϊκός: Τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός ο Κυριακόπουλος λόγω του οστικού οιδήματος στον αστράγαλο
- Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford έφτασε στα ανοιχτά ακτών Λατινικής Αμερικής
- George S. Patton: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο στρατηγός – θρύλος της σύγχρονης στρατιωτικής ιστορίας
- Αττική: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από 13-11-2025 έως και 30-11-2025
- Αλέξης Τσίπρας για το υπό έκδοση βιβλίο του: Η Ιθάκη δεν είναι ένας προορισμός είναι ένα ταξίδι αέναο
- Ιταλία: «Οι Ιταλοί συνεχίζουν να μεταναστεύουν» – Πάνω από 6 εκατ. μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού
- Κομοτηνή: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μουσείο Καραθεοδωρή
- Νέο ρεκόρ για τον Μάικλ Τζάκσον 16 χρόνια μετά τον θάνατό του – Στο Top 10 του Billboard το “Thriller”









