«Θερμό» παιχνίδι στην Κύπρο – Η Τουρκία προκαλεί σύσσωμο τον Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η έξαρση του κορωνοϊού και τα πολλά θύματα δεν πτοούν τους Τούρκους!

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” το οποίο συνοδεύεται από τουρκική φρεγάτα.

Ως γνωστόν, με παράτυπη τουρκική navtex, η Άγκυρα είχε δεσμεύσει μια περιοχή μεταξύ των οικοπέδων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ από την Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου μέχρι και τις 18 Ιουλίου.

Από την τουρκική πλευρά αναμένεται προσεχώς και η έκδοση notam, λόγω των πτήσεων ελικοπτέρων από και προς το Γιαβούζ για την αλλαγή του προσωπικού.

Από την πλευρά της η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει anti-navtex από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον θα προβεί και σε ανακοινώσεις, μόλις το “Γιαβούζ” περάσει εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει αντιδράσει και η Αθήνα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα κυρίαρχα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, σχολιάζοντας την αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας στην διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων από πλευράς της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Η Ελλάδα, με τη σημερινή της δήλωση, για άλλη μια φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις και τις στάσεις της που αρνούνται τα δικαιώματα σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας», σημείωσε, προσθέτοντας η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυρίαρχα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτης του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», συμπλήρωσε.

Ο Ακσόι είπε ότι η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο «είναι η μινιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνοκυπριακού δίδυμου».

«Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματα της χώρας μας όσο και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί