• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι» – Τι είπε ο Στεφανής, το «άγνωστο» περιστατικό στο Καστελόριζο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι» – Τι είπε ο Στεφανής, το «άγνωστο» περιστατικό στο Καστελόριζο (ΒΙΝΤΕΟ)

stefanis_alkiviadis_1
Τι θα γίνει με την στρατιωτική θητεία

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», αναφέρθηκε στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και την μαχητική ισχύ της Ελλάδας.

«Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται», τόνισε ο κ. Στεφανής σε ερώτηση για τις προκλήσεις της γείτονας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι (οι Τούρκοι είπαν πως το νησιά είναι υπό ελληνική κατοχή), σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση: «Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας. Η στρατιωτική δύναμη σήμερα εκεί είναι περίπου 30 φορές πάνω από την προηγούμενη».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε:

«Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα… Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική».

Εκτός των άλλων, ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα: «Το δείξαμε και στον Έβρο και τότε οι Ευρωπαίοι ήρθαν δίπλα μας. Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα. Πρώτα πρέπει να δράσουμε όμως εμείς, να κάνουμε την βάρδιά μας και μετά θα έρθει η όποια βοήθεια».

«Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε ότι σύντομα το υπουργείο θα καταθέσει σχετικές προτάσεις: «Η αύξηση της στελέχωσης που προκύπτει από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να γίνει μια συνολική αποτύπωση και ύστερα να γίνει αναθεώρηση».

Τέλος ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στο «άγνωστο» συγκινητικό περιστατικό στο Καστελόριζο. Όταν τελειώνει η θητεία της εκάστοτε ΕΣΟ, τότε οι φαντάροι τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο από το πλοίο μαζί με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού που τους αποχαιρετούν από το λιμάνι.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •