Θεοδωρικάκος: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βάσεις τρομοκρατών»

«H Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την επανάληψη μυθευμάτων», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στον Σουλεϊμάν Σοϊλού

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί εκπαίδευσης τρομοκρατών επί ελληνικού εδάφους έδωσε χθες με γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή ανάρτηση το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επανέφερε στο προσκήνιο σενάρια σύμφωνα με τα οποία τρομοκράτες του PKK εκπαιδεύονται στον καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του: «H Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει επιτέλους τη συνεχή επανάληψη μυθευμάτων. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βάσεις τρομοκρατών. Αυτό είναι γνωστό και παραδεκτό από όλους, και ο υπουργός Σοϊλού θα έπρεπε να το αποδέχεται και να μην καταφεύγει σε φανταστικά σενάρια. Αυτή την υποχρέωση έχει για αποκατάσταση της αλήθειας ως υπουργός χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ».

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα. Αυτό είναι το μαζί; Εκπαίδευση τρομοκρατών PKK/PYD στο Στρατόπεδο Λαυρίου. Προστασία στην τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν. Παρά τα όσα λέμε, υπάρχει επιμονή. Και γείτονες. Και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και υποστηρικτής της τρομοκρατίας. Ομορφη Δύση». Ο κ. Σοϊλού είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα και τον περασμένο Φεβρουάριο. «Το PKK προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή που θα μεταφέρει τρομοκράτες από την Ελλάδα στο Ιράκ», είχε αναφέρει τότε, επικαλούμενος πληροφορίες από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

kathimerini/ photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί