Ζήτημα επιβίωσης: Όταν η Τουρκία….. (Βίντεο)

Η Τουρκία του Ερντογάν έχει ένα κύριο μέτωπο ανοιχτό, με τους Κούρδους στην Συρία.
Του Γιώργου Φαρμάκη

Όπως και να έχει, ο εχθρός για τους Τούρκους προς ώρας είναι ένας.

Διαβάστε την συνέχεια, η οποία θα δείτε ότι θα εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης: Ο Ερντογάν από την Προύσα ανέφερε, ότι η Τουρκία θα εισβάλει στη Βόρεια Συρία, ώστε να πολεμήσει τους Κούρδους Πολιτοφύλακες (YPG).

Αυτή είναι η επιχείρηση των επιχειρήσεων για τους Τούρκους, αφού θεωρούν ότι θα κάμψουν τους Κούρδους. Αν το καταφέρουν αυτό, θα κόψουν τον ανεφοδιασμό τους μια για πάντα και θα ηρεμήσουν και από την εσωτερική τρομοκρατία όπως παρουσιάζουν τις επιθέσεις των Κούρδων.

Προς τα που θα στρέψει μετά το βλέμμα του ο Ερντογάν;

Αν καταφέρει να κάνει τους Κούρδους να έρθουν σε συμφωνία μαζί του ή να τους κάμψει ολοκληρωτικά, μένει μόνο η πάντα υποχωρητική Ελλάδα απέναντί του. Δεν είναι πιθανό να πραγματοποιήσει μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση αφού κάτι τέτοιο δεν τον συμφέρει. Η Ελλάδα έχει οργανωμένη Άμυνα και μια χώρα σαν την Τουρκία δεν μπορεί να κάνει “περίπατο”. Οι Τούρκοι θα μας προκαλούν απερίσπαστα πλέον και θα έχουν το πάνω χέρι αφού εμείς απλά αμυνόμαστε στα λόγια. Δεν υπάρχει η βούληση να τους σταματήσουμε από το να πετύχουν την συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. Δεν αναφέρουμε τα κοιτάσματα της Κύπρου, γιατί αυτή η υπόθεση έχει κλείσει ήδη. Η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.

Αν υπήρχε σοβαρό Κράτος δύο πράγματα θα κάναμε:

1) Θα εκπαιδεύαμε και θα χρηματοδοτούσαμε τους Κούρδους, τους Αρμένιους και φυσικά τους Έλληνες της Τουρκίας. Οι Τούρκοι μας στέλνουν μετανάστες και πρέπει να είναι πολύ μειωμένης νοημοσύνης, για να μην έχουν στείλει ΗΔΗ εκπαιδευμένους στρατιώτες οι οποίοι προσποιούνται τους μετανάστες. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να κάνουν ευρείας κλίμακας πόλεμο.

2) Θα στέλναμε το Πολεμικό μας Ναυτικό αλλά και την Πολεμική μας Αεροπορία στην Κύπρο και θα σταματούσαμε τις τουρκικές γεωτρήσεις. Η Νότια Κορέα έριξε προειδοποιητικά πυρά σε ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον Εθνικό της Εναέριο χώρο. Αν η Ν.Κορέα τόλμησε να κάνει αυτό το πράγμα στην υπερδύναμη, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στην Τουρκία;

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...